Meny

 Trygg e-handel

 Trygg betalning

 Trygg frakt

Dammtussen.se - Dina dammsugarpåsar direkt hem i brevlådan - fraktfritt
Dammsugarpåsar direkt hem i brevlådan - snabbt och fraktfritt!
Kundservice | Logga in

Blodfläckar

Ta bort blodfläckar

Borttagning av blodfläckar? Ja, om det händer en olycka som leder till en eller flera blodfläckar, så går det faktiskt ofta att lösa.

Skölj först blodfläcken med kallt vatten (skölj aldrig i varmt vatten) och gnid sedan in blodfläcken med såpa. Detta brukar vanligtvis lösa upp och ta bort fläcken. Alternativt att du blötlägger den del av plagget som har blodfläckar, eller hela plagget, i kallt vatten så fläckarna inte torkar in och sedan ser till att blodfläcken eller blodfläckarna förbehandlas med ett flytande tvättmedel, eller annat medel som såpa eller diskmedel. Skölj med kallt vatten och upprepa vid behov. Tvätta sedan som vanligt i maskin och om blodfläcken inte gått bort av förbehandlingen kan du även använda ett fläckbortagningsmedel innan du stoppar in tvätten i maskinen.

Ett husmorstips för blodfläckar är även blötläggning i kallt vatten och salt, sedan tvål och kallt vatten och allra sist tvål och varmt vatten.

Är plagget redan tvättat i varmt vatten är det bara klorin som hjälper, för varmt vatten befäster blodfläckar då det får proteinet att stelna (koagulera).

Läs mer om blodfläckar och hur du tar bort blodfläckar:
Hur man får bort blodfläckar - Via.se
Få bort blodfläckar snabbt och enkelt - Cleanipedia

Vi har även samlat andra tips om du till exempel behöver få bort gräsfläckar eller fettfläckar.

Detta är en artikel om blodfläckar och att ta bort blodfläckar från Dammtussen.se som säljer dammsugarpåsar, dammsugartillbehör, köksfilter och städartiklar. Här finns ännu mer tips om tvätt och tvättning.


Tillbaka till städtips