Meny
Dammsugarpåsar direkt hem i brevlådan från Dammtussen.se
Dammsugarpåsar direkt hem - enkelt och tryggt!

 Trygg e-handel

Klarna

 Trygg betalning

Snabb frakt

 Snabb frakt

Kundservice | Logga in

Blodfläckar

Ta bort blodfläckar

Borttagning av blodfläckar? Ja, om det händer en olycka som leder till en eller flera blodfläckar, så går det faktiskt ofta att tvätta bort blod.

Gör så här för att bli av med blodfläcken (eller blodfläckarna):
1. Blötlägg eller skölj först blodfläcken med kallt vatten (skölj aldrig i varmt vatten). Det är viktigt att blodet inte hinner torka in i tyget.
2. Gnid sedan in blodfläcken med såpa eller ett flytande tvättmedel och massera sedan in såpan eller tvättmedlet (det kan även fungera med till exempel handtvål eller diskmedel om du inte har såpa eller tvättmedel). Detta brukar
vanligtvis lösa upp och ta bort fläcken. Alternativt att du blötlägger den del av plagget som har blodfläckar, eller hela plagget, i kallt vatten så fläckarna inte torkar in och sedan ser till att blodfläcken eller blodfläckarna förbehandlas med ett flytande tvättmedel, eller annat medel som såpa eller diskmedel. Du bör kunna se en skillnad direkt om fläcken är färsk.
3. Skölj med kallt vatten och upprepa vid behov.
4. Tvätta sedan som vanligt i maskin och om blodfläcken inte gått bort av förbehandlingen kan du även använda ett fläckbortagningsmedel innan du stoppar in tvätten i maskinen. Går fläcken inte bort upprepar du de första stegen igen. Kom ihåg att alltid undvika värme så länge blodfläcken inte är borta, så inget varmt vatten, ingen torktumlare och inget strykjärn innan blodfläcken är borta.


Ett husmorstips för blodfläckar är även blötläggning i kallt vatten och salt, sedan tvål och kallt vatten och allra sist tvål och varmt vatten.

Är plagget redan tvättat i varmt vatten är det bara klorin som hjälper, för varmt vatten befäster blodfläckar då det får proteinet att stelna (koagulera).

Så kom ihåg att grundtipset är att alltid hålla blodfläcken borta från värme! Det gäller all form av värme oavsett om det är ett strykjärn eller en torktumlare eller till och med varmt vattnen. Blodfläckar där proteinet koagulerat är nästan omöjliga att bli av med.

Köp nya dammsugarpåsar för bästa inomhusmiljö och bästa städresultat »

Mer om blodfläckar

Läs mer om blodfläckar och hur du tar bort blodfläckar:
Hur man får bort blodfläckar - Via.se
Få bort blodfläckar snabbt och enkelt - Cleanipedia

Vi har även samlat andra tips om du till exempel behöver få bort andra fläckar till exempel gräsfläckar och fettfläckar och rödvinsfläckar eller andra husmorstips som att bli av med blomflugor och bananflugor.

Detta är en artikel om blodfläckar och att ta bort blodfläckar från Dammtussen.se som säljer dammsugarpåsar som dammsugarpåsar Andersson a9351 och dammsugarpåsar Electrolux Ergospace, dammsugartillbehör, köksfilter och städartiklar.

Här finns ännu mer tips om tvätt och tvättning.


Tillbaka till städtips