Meny
Dammsugarpåsar direkt hem i brevlådan från Dammtussen.se
Dammsugarpåsar direkt hem - enkelt och tryggt!

 Trygg e-handel

Klarna

 Trygg betalning

Snabb frakt

 Snabb frakt

Kundservice | Logga in

Blogg

Bananflugor

Bananflugor - så får du bort bananflugor

Har du av någon outgrundlig anledning fått 
bananflugor hemma? Även om de inte gör skada kan det kan vara mycket otrevligt med bananflugor i hemmet och de kan föröka sig snabbt (bananflugan utvecklas från ägg till fluga på en vecka och varje hona kan lägga 500 ägg) när de får tillgång till gammal frukt och sopor.

Googlar du lite på ämnet finner du att du är långt ifrån ensam om problemet och du har det inte värst. En del har veritabla invasioner av bananflugor hemma och att bli av med bananflugor kan visa sig kräva en hel del arbete.

Bananflugan har fått sitt namn av att den ofta håller till i närheten av frukt som bananer, men även frukter som äpplen och päron och oftast kommer in i bostaden via frukt som handlats i en mataffär och på latin heter bananflugan Drosophila melanogaster. Det är en flugart som ingår i familjen daggflugor (en familj med små flugor som endast blir ett par millimeter långa).

Men hur får man bort bananflugor? Det finns minst sagt många olika idéer, till exempel att dammsuga upp dem, men förökar de sig i dammsugarpåsen då (när man dammsuger upp getingar brukar det rekommenderas att man sprejar Radar eller annat insektsmedel i påsen först)?


Här presenterar vi de bästa tipsen för att få bort bananflugor om du fått in bananflugor i ditt hem.


Hur man utrotar bananflugor och fångar bananflugor bäst:
Ställ en liten skål med vätska med ett par droppar diskmedel i på strategiska ställen där bananflugor förekommer. Vätskan kan bestå av valfri ingrediens som attraherar bananflugor. Socker, alkohol och ättika är populärt.

Teorin är att bananflugorna sätter sig för att äta/dricka men drunknar i vattnet på grund av att diskmedlet tagit bort ytspänningen. I praktiken innebär det att det efter ett dygn kommer ligga döda bananflugor i botten på din skål. För att verkligen få effekt ska man innan avlägsna orsaken till invasionen. Ofta gammal frukt.

Andra sätt du kan använda dig av för att bekämpa bananflugor och bli av med bananflugor:
1. Ställ din frukt i kylen.
2. Släng soporna oftare.
3. Håll torrt i köket, så bananflugorna inte finner något av intresse.
4. Låt inte disk stå framme i diskhon, se till att diska av på en gång så inga matrester finns som kan dra till sig bananflugor.
5. Skölj ur burkar och returflaskor, så de inte står framme med sött innehåll som kan locka till sig bananflugor.

Köp nya dammsugarpåsar för bästa inomhusmiljö och bästa städresultat »

Läs mer om bananflugor:
Bananflugor på Wikipedia
Expressen skriver också om bananflugor
Så blir du av med bananflugor (tips från Sköna hem)

Tänk också på att bananflugor inte är samma sak som blomflugor. Medan bananflugor även kallas fruktflugor för att de mest lever av frukt och är ofarliga för dina växter, så är blomflugans verkliga namn sorgmyggor och de trivs i växter och är tyvärr svåra att bli av med. Den enda likheten med dessa flugor är att fällor med vatten och vinäger och något sött plus lite diskmedel kan fungera bra på såväl bananflugor som blomflugor.

Läs mer om blomflugor

Detta är en bloggartikel om bananflugor och att bli av med bananflugor från Dammtussen.se som säljer dammsugarpåsar som till exempel dammsugarpåsar Electrolux UltraSilencer och dammsugarpåsar Volta, dammsugartillbehör som HEPA-filter och parkettgolvmunstycke
köksfilter och städartiklar.

Vi samlar även bra städtips, som hur du blir av med stopp i avlopprengör micron och tvättar fönster plus andra utmaningar i hemmet som ugnsrengöring och rödvinsfläckar.


2017-07-19 @ 21:10:12
#1
Berit Pettersson Ladra
När jag har fått in bananflugor har jag kunnat stoppa angreppet ganska snabbt genom att handgripligen slå ihjäl varenda en. Med våta händer får man hygglig träffsäkerhet.
2021-09-12 @ 08:55:32
URL:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden zMUv6B:
Kommentarer:
Fortsätt »