Meny
Dammsugarpåsar direkt hem i brevlådan från Dammtussen.se
Dammsugarpåsar direkt hem - enkelt och tryggt!

 Trygg e-handel

Klarna

 Trygg betalning

Snabb frakt

 Snabb frakt

Kundservice | Logga in

Vanliga frågor

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som kommer till vår kundtjänst. Läs gärna igenom dessa innan du kontaktar vår kundtjänst.

Vad kostar frakten/portot?
Frakten ingår för alla beställningar från 199 kronor och uppåt på order inom Sverige. På order som understiger 199 kronor tillkommer frakt till en fast kostnad av 19 kronor. På order utanför Sverige tillkommer frakt beroende på land, men du ser vilken fraktkostnad det är i kassan innan betalning.
Dock står du själv för returportot om du önskar returnera varan.

Vad har ni för leveranstider?
Alla våra leveranser av dammsugarpåsar packas och skickas varje vardag med A-post med PostNord eller liknande leveranssätt, t ex DHL eller Early Bird, framför allt om det är en större försändelse. Detta innebär att du som kund har din vara inom 1-3 arbetsdagar.
Är produkten för stor för din brevlåda, kommer du att få hämta ut varan på PostNords eller DHL:s utdelningskontor närmast dig vilket kan ta någon dag extra.
Vid köp av vissa dammsugartillbehör kan leveranstiden vara något längre c:a 2 - 5 arbetsdagar.

Hur betalar jag?
Vi samarbetar med ett antal betaltjänster för att du som kund ska ha så många alternativ som möjligt för din betalning, till exempel Swish, PayPal och Klarna, som sköter vår fakturering. Klarna skickar ut en faktura via e-post när vi postar dina produkter (eller via vanligt post om du valt det mot en mindre avgift).

Vi tar inte ut någon fakturaavgift, men observera att fakturan skall vara betald inom 30 dagar. Vid produktfrågor kontakta vår kundtjänst.

Har du fakturafrågor kontaktar du Klarna direkt på telefonummer 020-120 120 00 eller via kundservice på Klarna där du kan logga in och se och genomföra ändringar av din faktura. Där finns även mer information och möjlighet att chatta om du inte vill mejla eller ringa.

Observera att din faktura inte alltid kommer samtidigt som din leverans, den kan även komma någon dag innan eller efter beroende på hur du valt att erhålla din faktura och vilken dag som vi postar din beställning.

Hur gör jag en reklamation?
Vid reklamation kontakta alltid vår kundtjänst så hjälper vi dig med ärendet.

Hur gör jag om jag vill ångra mitt köp?
Som privatperson har du enligt Distansavtalslagen, rätt att ångra ett köp inom 14 kalenderdagar, dock lägst 7 arbetsdagar, från mottagandet. Återsändande av vara vilken returneras med hänvisning till Distansavtalslagen, eller på grund av andra skäl som till exempel att du som kund beställt fel vara, sker på kunds bekostnad. Läs mer om våra köpvillkor här.

Rabattkoder?
Rabattkoder har vi inte på Dammtussen, så du kan inte hitta "rabattkod Dammtussen" om du söker på nätet efter till exempel "dammsugarpåsar rabattkod". Istället för rabattkoder har vi valt att satsat på att alltid ha fri frakt på alla beställningar från 199 kronor och att aldrig ta ut några extra avgifter för till exempel fakturan eller andra expeditionsavgifter.

Så det pris du ser på Dammtussen.se inkluderar allt, det tillkommer inga dolda avgifter.

Hur hittar jag dammsugarens modellnummer?
Under din dammsugare, i vissa fall inuti, sitter en liten skylt eller etikett där dammsugarens namn och typnummer står. Ibland står där även ett modellnamn. Har du till exempel en Electrolux UltraSilencer, står följande under dammsugaren: Model Code Z3300. Då väljer du sedan Electrolux under "Välj märke" och "Ultrasilencer Z 3300 till 3399" under "Välj modell". Gå sedan vidare och välj kvalitet på dina dammsugarpåsar för att slutligen välja om du vill ha en engångsleverans eller en prenumeration.

Jag hittar inte min modell i er lista, kan ni ha den ändå?
Vi uppdaterar vårt utbud så gott som dagligen och vår ambition är att alltid ha den dammsugarpåse du behöver - och det har vi hittills lyckats med utan några egentliga undantag. Oavsett om du letar efter Swirl dammsugarpåsar, dammsugarpåsar Volta, dammsugarpåsar Philips, Husky dammsugarpåsar, Kirby dammsugarpåsar, dammsugarpåsar till Bosch, dammsugarpåsar Siemens, Nilfisk dammsugarpåsar eller någon annan modell - och vår ambition är att alltid erbjuda dig billiga dammsugarpåsar men med bra kvalitet. Om du ändå inte hittar din modell i listan är du välkommen att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.


Vilka olika typer av dammsugarpåsar finns det?

Papper
Papper var tidigare den vanligaste typen av dammsugarpåse och till äldre dammsugare är detta fortfarande rätt typ av dammsugarpåsar. Till nya dammsugarmodeller är det dock vanligare med fiber eller microfiberpåsar.

Longlife (Swirl dammsugarpåsar eller Swirl MicroPor)
Tillverkad i microfiber (högeffektivt nonwoven-material) har denna typ av dammsugarpåse en överlägset bättre förmåga att bibehålla en hög sugeffekt i dammsugaren än vanliga dammsugarpåsar. Det speciella MicroPor-skiktet fångar upp även mikroskopiskt små partiklar som pollen, kvalster och fint damm, vilket innebär att luften som kommer ut från din dammsugare är ren och fräsch. Ett exempel på en Swirl dammsugarpåse är dammsugarpåse PH86, som passar ett antal dammsugare från Philips, AEG, Volta, Progress och Electrolux, t ex Volta Bolido och Volta Control (välj alternativet "Longlife microfiber" om du vill ha Swirl-påsar).

Fiber
Fiberpåse ger en bättre prestanda hos dammsugaren vad gäller sugförmåga och partikelavskiljning än en traditionell dammsugarpåse i papper, men når inte upp till samma resultat som Swirl dammsugarpåsar (Swirl MicroPor).

Vad är Dammsugartoppen?

DAMMSUGARTOPPEN från Dammtussen.se var en sammanställning av vilka dammsugarmärken som genererar flest köp av dammsugarpåsar hos Dammtussen.se, d v s vilka dammsugare som flest svenskar aktivt använder i sina hem och på sina arbetsplatser. Den senaste året vi publicerad Dammsugsartoppen var 2015, så idag ser det så klart annorlunda ut.

DAMMSUGARTOPPEN

Topp 15 av Sveriges populäraste dammsugarvarumärken för 2015 (tidigare placering inom parentes):

1. Electrolux (1)
2. Volta (2)
3. Philips (3)
4. Nilfisk (5)
5. Miele (4)
6. Siemens (6)
7. Hugin (8)
8. Bosch (7)
9. Samsung (10)
10. Husky (9)
11. Andersson (ny)
12. Melissa (11)
13. Voltage (15)
14. LG (12)
15. AEG (13)

Topp 15 av Sveriges populäraste dammsugarmodeller eller modellserier 2015 (tidigare års placering inom parantes):

1. Electrolux Ergospace (1)
2. Electrolux UltraOne-serien (5)
3. Electrolux Ultra Silencer (2)
4. Electrolux Ultra Silencer Green (6)
5. Electrolux Classic Silence (11)
6. Miele S 5000-5999 (ny)
7. Philips FC 9100-9199 (4)
8. Siemens Z 5.0 (13)
9. Nilfisk Coupé (12)
10. Nilfisk Power-serien (7)
11. Philips Expression (ny)
12. Siemens Z 6.0 (ny)
13. Siemens Q4 Silence Power (ny)
14. Bosch Free (ny)
15. Philips Performer (ny)

Läs mer om dammsugartoppen här


Kan man komma direkt till ett dammsugarmärke? Ja, här kommer exempel på ett antal direktlänkar där du slipper välja märke och kan gå direkt till att välja modell.

Populära dammsugare:

Dammsugarpåsar till Electrolux

Dammsugarpåsar till Volta

Dammsugarpåsar till Miele

Dammsugarpåsar till Nilfisk

Dammsugarpåsar till Philips

Dammsugarpåsar till Siemens

Dammsugarpåsar till Hugin

Dammsugarpåsar till Bosch

Dammsugarpåsar till Melissa

Dammsugarpåsar till Kirby

Dammsugarpåsar till AEG

Dammsugarpåsar till LG

Dammsugarpåsar till Ide Line

Centraldammsugarpåsar till Husky

Dammsugarpåsar till Panasonic

Dammsugarpåsar till Electrolux Royal

Dammsugarpåsar till Samsung

Centraldammsugarpåsar till Canvac

Dammsugarpåsar till AFK

Dammsugarpåsar till Hoover

Dammsugarpåsar till Waves

Dammsugarpåsar till Kärcher

Dammsugarpåsar till OBH Nordica


Kan man komma direkt till en dammsugarmodell?
Ja, man kan även komma direkt till en dammsugarmodell - här kommer några exempel på direktlänkar där du slipper välja märke och kan gå direkt till din dammsugarmodell.

Dammsugarpåsar till Hugin Cirrus CJ451

Dammsugarpåsar till Bosch Sphera

Nilfisk Buddy 2 dammsugarpåsar

Miele Complete c3 cat&dog dammsugarpåsar

Electrolux Classic Silence dammsugarpåsar


Vad är Twinner dammsugarmunstycke (Twinner universal)?

Twinner är ett populärt dammsugarmunstycke, som kan förenkla din dammsugning. Bland annat fungerar Twinner både på mjuka och hårda underlag, utan att behöva ställa om dammsugarmunstycket, och munstycket har full sugförmåga långt in i hörn och efter lister.
Det kan sköljas av med vatten, vilket gör det lättskött och Twinner universalmunstycke passar alla dammsugarrör med rörstorlek 32 eller 35 mm.
Dessutom är Twinner universal lågt och lättmanövrerat, så man lätt kommer åt under sängar, soffor och andra möbler.
Twinner munstycke glider fram på mjuka kuddar, så kallade Twinner glidytor, som man byter ut när de nötts ner. Det finns även utbytbara Twinner trådplock.

Säljer Dammtussen.se HEPA-filter?
Absolut, hos oss hittar du ett antal olika typer av HEPA-filter, t ex hepa-filter 12 som passar en rad modeller från Electrolux, Hugin och Volta och hepa filter H13 som passar Nilfisk Compact-serien.. Men vi har även HEPA-filter till Nilfisk, Miele, Siemens mfl - se vår sida med dammsugarfilter.

Vår cookie- och integritetspolicy
Du kan läsa mer om på vår sida om PUL och cookies.

Säljer Dammtussen.se bara dammsugarpåsar?

Nej, vi säljer även andra bra städartiklar till bra pris, till exempel vår populära avfrostningsduk, tvättpåse för bygel-BH och filter för din golvbrunn som fångar upp skräp och förhindrar stopp i golvbrunnen.

Vi har även olika typer av köksfilter, t ex ett flamsäkert universalfilter för köksfläkten och ett metallfilter som passar köksfläktar i bland annat Futurum 200-serien.

Finns Dammtussen på Facebook och i andra sociala kanaler?

Absolut, alla våra kunder och vänner är välkomna att följa oss på Facebook. Vi finns även med husmorstips på Instagram, LinkedIn, Twitter och på Infoo.se (SUNET-katalogen).

Frågor från våra kunder:

Fråga:
Baktill på vår Nilfisk Coupé finns ett filter. Kan man göra det rent med vatten?
Svar från Nilfisk: Nej vi rekommenderar ej att tvätta våra filter med vatten pga att porerna i filtret drar ihop sig. Dammsugaren blir då varm på nolltid, det pga att luftströmmen ej passerar effektivt ut ur maskinen. Hoppas det svarar på din fråga och om man vill förlänga tiden på filtret så ska man endast blåsa filtret.

Fråga:
Hur vet man om man ska ha 32 mm eller 35 mm när man beställer dammsugarmunstycken från er?
Svar från vår leverantör av dammsugarmunstycken: Mät invändigt i munstycket där röret ska in.

Fråga:
Kan man återanvända dammsugarpåsar? Nej, vi rekommenderar inte att du återanvänder dammsugarpåsar, det är svårt att få rent och tömma dammsugarpåsar och det finns stor risk att det ligger kvar damm och andra partiklar som kan komma ut i rummet igen så byt alltid till nya, fräscha dammsugarpåsar. Det ger dessutom betydligt effektivare dammsugning när påsen är ny och ren och inte innehållar något gammalt skräp.

Fråga:
Hur ska man sätta i dammsugarpåsar? Det är svårt att ge en enkelt svar på den frågan då alla dammsugare har olika sätt att sätta i dammsugarpåsar. Ett tips är att läsa bruksanvisningen till din dammsugare eller gå in på YouTube och sök på din modell, så kanske det finns en film som visar hur du byter dammsugarpåsar i din dammsugare.

Fråga:
Hur hittar man rätt dammsugarpåse? Ta först redan på exakt vilken dammsugare du har (under din dammsugare, eller inuti, sitter en liten skylt eller en etikett där dammsugarens namn och typnummer står). Gå sedan till Dammtussen.se och sök enkelt fram din dammsugare i två enkla steg: först väljer du varumärke (till exempel Siemens) och sedan modell (till exempel Siemens Big Bag 3l).

Fler frågor? Vi rekommenderar att du går till vår förstasida som du hittar här: Dammsugarpåsar på Dammtussen.se
Där kan du läsa mer och även gå vidare till andra sidor om du till exempel vill läsa om dammsugarmunstycken eller städartiklar eller om du vill ha tips för din städning, som hur du kan städa med bikarbonat eller ättika eller bli av med din rethosta med en huskur.