Meny
Dammsugarpåsar direkt hem i brevlådan från Dammtussen.se
Dammsugarpåsar direkt hem - enkelt och tryggt!

 Trygg e-handel

Klarna

 Trygg betalning

Snabb frakt

 Snabb frakt

Kundservice | Logga in

Dammsugarpåsar Volta - påsar till alla Volta dammsugare

Dammsugarpåsar Volta

Volta dammsugarpåsar - här hittar du alla dammsugarpåsar till dammsugare från Volta. Klicka ovan på den dammsugarmodell du har, så kommer du till en ny sida där du kan beställa dammpåsar till din Volta dammsugare.

Volta är att av Sveriges populäraste varumärken för dammsugare och det finns en lång rad olika modeller i olika prisklasser och med olika prestanda, till exempel Bolido, Essensio, Gemini, JetMaxx, Rolfy och modeller som Volta U2320, Volta U2330, Volta U3910 och Volta U3930 och här hittar du dammsugarpåsar till alla modeller av Volta som dammsugarpåsar till nya CompactGo (Volta CompactGo).

Volta dammsugare dammsugarpåsar - med så många modeller av dammsugare på marknaden förstår man varför Volta dammsugarpåsar är så populära.

Volta har tillverkat dammsugare sedan 1915 då Elektriska AB Volta bildades i Stockholm. I en fabrik i stockholmsförorten Ulvsunda började man sedan tillverka elektriska maskiner som Volta dammsugare för hemmet.

Salus dammsugare

Axel Wenner-Gren hade tidigare 1919 grundat Electrolux genom en sammanslagning av tre företag AB Lux, AB Elektromekaniska och det av honom själv startade dammsugarföretaget Svenska Elektron. Volta förvärvade sedan Salus dammsugaren av Nya Vibrator 1924 och två år senare 1926 så förvärvade Axel Wenner-Gren Elektriska AB Volta från Skandinaviska Banken. Voltadammsugaren var en stark konkurrent till Electrolux med sin huvudägare Axel Wenner-Gren och avsikten med köpet var att Volta dammsugaren skulle säljas genom andra kanaler som återförsäljare för att nå bättre marknadstäckning.

Volta dammsugare i butiker

Efter Axel Wenner-Grens uppköp 1926 så kom Voltas dammsugare ut i detaljhandeln medan Electrolux dammsugare såldes genom hemförsäljning. De båda företagen stod för en klart ökande export av dammsugare under dessa och kommande år och bolagen sammanfördes 1934 varvid produktionen flyttades till Lilla Essingen i Stockholm.

Dammsugarpåsar Volta

Under åren fram till 1990-talet hade över 3 miljoner dammsugare från Volta tillverkats och Volta ingår numer i Electrolux, som är världens största tillverkare av vitvaror som dammsugare, spisar, kylskåp, frysar och tvättmaskiner. Så numer är Volta tillsammans med andra varumärken för dammsugare som Tornado, Progress och Zanussi komplement till Electrolux dammsugare och ofta produkter som ligger i ett lägre prissegment.

De modeller som Electrolux tillverkar och säljer idag är exempelvis Volta CompactGo, Volta EasyGo och den lilla och nätta dammsugaren Volta U2410.