Meny
Dammsugarpåsar direkt hem i brevlådan från Dammtussen.se
Dammsugarpåsar direkt hem - enkelt och tryggt!

 Trygg e-handel

Klarna

 Trygg betalning

Snabb frakt

 Snabb frakt

Kundservice | Logga in

Gräsfläckar

Gräsfläckar

På våren och sommaren när gräset växer grönt och härligt, så uppkommer det ju tyvärr också en del situationer när gräset fläckar våra kläder och då gäller det att veta vad man ska göra när man fått gräsfläckar på sina fina sommarkläder.

Vi har listat ett antal husmorstips för gräsfläckar och annan grönska på kläder och vi hoppas det ska hjälpa dig att få bort de ibland rätt svåra men framför allt irriterande gräsfläckarna!

Svåra gräsfläckar
För svåra gräsfläckar, prova med att badda med sprit eller T-röd. Finns det risk för
missfärgning eller att färgerna bleks så kan det vara bättre att använda såpa som är något mildare. Båda varianterna brukar kunna få bort gräsfläckar effektivt.

Mindre djupgående gräsfläckar
Är inte gräsfläckarna så djupgående så räcker det ofta att man blötlägger plagget med vanligt tvättmedel en stund, så försvinner de vanligtvis i tvätten. 

Övriga tips som gräsfläckar galltvål och gräsfläckar bikarbonat
Även galltvål (tvåla in rejält och låt stå över natten innan du tvättar plagget) och handdiskmedel som YES (också för att gnugga in på fläcken innan tvätt i maskin) brukar komma upp som husmorstips på nätet. Även citron, salt och bikarbonat dyker upp som tips, som Ekotipset som ger förslag på att ta bort gräsfläckar och andra fläckar på skor med just bikarbonat: läs mer om hur du kan rengöra dina skor med bikarbonat för att de ska bli som nya igen

Tvätt i maskin efter fläckbortagningen
Dock har ju tvättmedlen och de fläckborttagningsmedel som ofta finns som komplement till dessa tvättmedel blivit bättre med åren, så om du inte vill eller vågar testa något av alla husmorstips för gräsfläckar finns ju t ex Vanish som kan fungera på gräsfläckar.

Räkna dock med att gräsfläckar är svåra att få bort, så efter behandlingen (oavsett om du använder ett naturligt medel eller ett köpt fläckborttagningsmedel) tvätta 
i maskin på så hög temperatur som plagget tillåter. Går fläcken ändå inte bort, badda med mer T-sprit, och skrubba med tvål och vatten. Tvätta sedan plagget i maskin igen.

Gräsfläckar jeans
Det gäller att vara snabb när du ska ta bort fläckar som gräsfläckar på jeans, gräsfläckar på byxor eller gräsfläckar på vita kläder - tipsen ovan är husmorstips som fungerat tidigare, men som sagt: gräsfläckar är tyvärr bland de svåraste fläckarna att få bort och ju snabbare du tar hand om gräsfläcken, desto större chans att du blir av med den. Det är när gräsfläcken torkat in som den blir svårare att få bort och då kan du behöva behandla och tvätta plagget flera gånger innan det förhoppningsvis blir rent igen och fläckarna är borta.


Läs mer om gräsfläckar och borttagning av gräsfläckar på kläder:
Fläckguide - Grumme
Ta bort gräsfläckar från dina kläder - Cleanipedia
Textilingenjörens knep mot gräsfläckar - Steamery

Fler städtips för fläckborttagning
Vi har även samlat andra tips för fläckborttagning om du vill bli av med till exempel blodfläckar eller fettfläckar.

Detta är en artikel om att ta bort gräsfläckar från Dammtussen.se som säljer dammsugarpåsar som dammsugarpåsar Electrolux och dammsugarpåsar Miele, dammsugartillbehör som nytt dammsugarmunstycke, köksfilter och städartiklar.

På Dammtussen.se bjuder vi även på bra städtips som gör att du kan städa effektivt och miljövänligt utan dyra rengöringsmedel, som till exempel hur du kan använda ättika som rengöringsmedel, bikarbonat i hemmet och hur du kan få bort stopp i avloppet och putsa mässing på ett bra sätt.Tillbaka till städtips
H8
119 kr
Twinner-paket Special
399 kr
439 kr