Meny

 Trygg e-handel

 Trygg betalning

 Trygg frakt

Dammtussen.se - Dina dammsugarpåsar direkt hem i brevlådan - fraktfritt
Dammsugarpåsar direkt hem i brevlådan - snabbt och fraktfritt!
Kundservice | Logga in

Gräsfläckar

Gräsfläckar

På våren och sommaren när gräset växer grönt och härligt, så uppkommer det ju tyvärr också en del situationer
när gräset fläckar våra kläder och då gäller det att veta vad man ska göra.

Vi har listat ett antal husmorstips för gräsfläckar och vi hoppas det ska hjälpa dig att få bort de ibland rätt svåra men
framför allt irriterande gräsfläckarna!

Svåra gräsfläckar
För svåra gräsfläckar, prova med att badda med sprit eller T-röd. Finns det risk för
missfärgning eller att färgerna bleks så kan det vara bättre att använda såpa som är något mildare. Båda varianterna brukar kunna få bort gräsfläckar effektivt.

Mindre djupgående gräsfläckar
Är inte gräsfläckarna så djupgående så räcker det ofta att man blötlägger plagget med vanligt tvättmedel en stund, så försvinner de vanligtvis i tvätten. 

Övriga tips
Även galltvål (tvåla in rejält och låt stå över natten innan du tvättar plagget) och handdiskmedel som YES (också för att gnugga in på fläcken innan tvätt i maskin) brukar komma upp som husmorstips på nätet. Även citron, salt och bikarbonat dyker upp som tips.

Tvätt i maskin efter fläckbortagningen
Dock har ju tvättmedlen och de fläckborttagningsmedel som ofta finns som komplement till dessa tvättmedel blivit bättre med åren, så om du inte vill eller vågar testa något av alla husmorstips för gräsfläckar finns ju t ex Vanish som kan fungera på gräsfläckar.

Räkna dock med att gräsfläckar är svåra att få bort, så efter behandlingen (oavsett om du använder ett naturligt medel eller ett köpt fläckborttagningsmedel) tvätta 
i maskin på så hög temperatur som plagget tillåter. Går fläcken ändå inte bort, badda med mer T-sprit, och skrubba med tvål och vatten. Tvätta sedan plagget i maskin igen.

Lycka till säger vi när du ska ta bort gräsfläckar på jeans, gräsfläckar på byxor eller gräsfläckar på andra kläder - tipsen ovan är husmorstips som fungerat tidigare, men som sagt: gräsfläckar är tyvärr bland de svåraste fläckarna att få bort.

Läs mer om gräsfläckar och borttagning av gräsfläckar på kläder:
Fläckguide - Grumme
Få bort gräsfläckar - Via
Ta bort gräsfläckar från dina kläder - Cleanipedia

Vi har även samlat andra tips om du vill ta bort till exempel blodfläckar eller fettfläckar.

Detta är en artikel om att ta bort gräsfläckar från Dammtussen.se som säljer dammsugarpåsar, dammsugartillbehör, köksfilter och städartiklar.

På Dammtussen.se bjuder vi även på bra städtips som gör att du kan städa effektivt och miljövänligt utan dyra rengöringsmedel, som till exempel hur du får bort stopp i avloppet och putsar mässing på ett bra sätt.
Tillbaka till städtips