Meny

 Trygg e-handel

 Trygg betalning

 Trygg frakt

Dammtussen.se - Dina dammsugarpåsar direkt hem i brevlådan - fraktfritt
Dammsugarpåsar direkt hem i brevlådan - snabbt och fraktfritt!
Kundservice | Logga in
Tvättning

ATT BRINGA ORDNING I TVÄTTKAOSET

Tvätten är ett kaos. För att undvika totalt kaos i tvättstuga kan man införa ett system med korgar.

Det blir nog svårt att införa detta för trångbodda stadsbor men bor man i villa och har egen tvättstuga funkar det. Man har en tvättkorg för smutstvätt färgat och smutstvätt vitt. Sen har man ytterligare en tvättkorg för rentvätt.

Varje person (kanske till och med hund) har varsin korg för ren tvätt. På så sätt kan man enkelt sortera tvätten direkt när man lägger den i tvättkorgen och direkt när den är tvättad och klar. Hur smart som helst!


ILLALUKTANDE SNEAKERS

Frysen är ett gammalt trick som faktiskt funkar. Om skorna luktat skunk (dvs. illa), t ex sneakers, så vill man ju inte tvätta dom eftersom det inte är så bra för skorna. Så vad gör man?

Jo, man lägger skorna i en påse och sedan in i frysen. Låt de ligga över natten så är skorna som nya när de kommer ut. Skorna tar inte stryk av det och det löser problemet.

Ett annat trick är att med jämna mellanrum köpa nya innersulor.


RENGÖR LÄDER PÅ ETT ENKELT SÄTT

Om du har lädersoffor som luktar lite konstigt eller är smutsiga, så kan du ta en gammal handuk som du blöter med ljummet vatten och tvål.

Sedan är det bara att tvätta och gnugga soffan tills den blir ren. Ta gärna en tvål som doftar gott så att dina soffor doftar gott.

OBS! Detta fungerar bara på lädersoffor. 


RENGÖR TVÄTTMASKINEN

Nytvättad tvätt som luktar unk? Rengör tvättmaskinen!

Det som brukar fungera bäst är att köra en tom tvättmaskin på 95 grader med en påse citronsyra i tvättmedelsfacket. Komplettera med mekanisk rengöring av tvättmedelsfack, gummipackning och filter och maskinen blir som ny.


HUR MAN TVÄTTAR GORE-TEX

Gore-Tex är ju ett fantastiskt material. Det är vattentätt, men låter svett och ånga kommer ut. Hightech med små microporer är orsaken. Då vill man ju inte att dessa små porer ska täppas igen eller förstöras. Hur ska man då tvätta Gore-Tex på rätt sätt?

Gore-Tex-materialets största fiende är olja och smuts. Därför är det bästa sättet att öka livslängden på materialet att tvätta Gore-tex-kläderna regelbundet (det finns speciellt tvättmedel för Gore-Tex och liknande tyger). Men, tvättmedel innehåller också kemikalier som kan vara skadliga för materialet. Därför ska man när man tvättar Gore-Tex säkerställa att kläderna sköljs mycket noggrant. Antigen genom extra sköljprogram när du tvättar eller genom att du helt enkelt kör kläderna en extra gång i maskinen men utan tvättmedel.

Nu kan du njuta av dina kläder ännu en dag i skidspåret, på isen eller på fjället eller om du bara vill använda dina kläder av Gore-Tex på stan.

TVÄTTA BORT MJÖLKFLÄCKAR FRÅN AMNING

Mjölkfläckar drabbar oftast ammande mammor, eller pappor till ammande mammor som tar hand om tvätten. Men detta fläckborttagningstips gäller inte bara bröstmjölk utan även annan mjölk så som getmjölk, komjölk och fårmjölk.

Hur tar man bort mjölkfläckar då? Denna fläckborttagning är inte särskiljt svår och grundar sig på erfarenhet och idogt fiskande av tips om fläckborttagning på nätet. I tre olika forum tipsas det om en mängd olika fläckborttagningstips och husmorsknep för att få bort mjölkfläckar. Det man enas kring är följande städtips:
Förbehandla mjölkfläcken genom att gnida in flytande tvättmedel eller en mindre dos flytande diskmedel. För mycket diskmedel kan skada tvättmaskinen. Tvätta sedan som vanligt enligt plaggens tvättinsruktioner.

Detta funkar och de flesta mjölkfläckar försvinner. Det är dessutom enkelt.