Meny

 Trygg e-handel

 Trygg betalning

 Trygg frakt

Dammtussen.se - Dina dammsugarpåsar direkt hem i brevlådan - fraktfritt
Dammsugarpåsar direkt hem i brevlådan - snabbt och fraktfritt!
Kundservice | Logga in

Blogg

Snabbstädning

Snabbstädning - är släkten eller vänner på ingång, men tiden räcker inte riktigt till och du vill städa snabbt? Oroa dig inte, det finns hopp och bra tips för snabbstädning!


Så här snabbstädar du ditt hem på 20 minuter! Följ råden nedan så kan du städa snabbt och effektivt.

1. Strunta i de rum som inte är allmänna ytor och fokusera på hall och toalett, som alla gäster kommer att passera igenom eller utnyttja. Börja därför i hallen och plocka undan ytterkläderna så att gästerna får plats att hänga sina kläder. Ställ ihop skor och plocka undan alla par som du eller övriga i familjen inte använder just för tillfället och dammsug snabbt.

2. Gå sedan till badrummet där du rengör toastolen, hänger upp rena handdukar och torkar av spegel och handfat. Glöm inte att lägga fram en fräsch tvål eller fylla på tvålpumpsflaskan.

3. Sedan är det dags för köket: plocka undan all disk och rengör köksbänken. Kolla om det finns några synliga fläckar eller fingeravtryck på exempelvis kylskåpet, spisen eller runt handtagen på köksluckorna. Torka bort de värsta fläckarna och avsluta med att putsa alla ytor i rostfritt stål med hushållspapper så blänker allt lite extra. Torka även av köksbordet ordentligt!

4. Vardagsrummet, puffa till alla kuddar i soffan och ta bort gamla tidningar och prylar från soffbordet. Dammtorka så mycket du hinner och glöm inte TV:n som ofta är en stor dammsamlare.

5. Nu till det kanske viktigaste av allt: dammsug och vädra! Dammsug alla de synliga delarna av golven i de rum ni kommer vara i och plocka sedan undan allt löst som ligger och skräpar i en påse eller korg som du ställer undan till senare. Stäng dörrarna till sovrummen och öppna fönster och vädra några minuter.

6. Till sist: tänd några ljus och invänta gästerna, och njut av deras sällskap istället för att lägga för mycket tid på städning!


Här hittar du fler städtips och husmorstips.

Glöm inte att köpa nya dammsugarpåsar (dammsug aldrig med en full påse, det sprider dålig lukt och ger också dålig sugförmåga).

2016-03-20 @ 14:07:15
#1
Stdhjlp
Intressanta tips – perfekt för dom som har minimalt med tid mitt i veckan men som ändå uppskattar ett rent och städat hem! :)
2016-08-06 @ 11:47:22
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden F9BvNy:
Kommentarer:
Fortsätt »