Meny

 Trygg e-handel

 Trygg betalning

 Trygg frakt

Dammtussen.se - Dina dammsugarpåsar direkt hem i brevlådan - fraktfritt
Dammsugarpåsar direkt hem i brevlådan - snabbt och fraktfritt!
Kundservice | Logga in

Blogg

Microfiltret - eller utblåsfiltret - är ett lite tunnare filter som filtrerar utblåsluften från din dammsugare. Filtret fångar upp de allra minsta partiklarna innan luften återförs ut i rummet. Med jämna mellanrum bör man byta microfiltret i dammsugaren för att minska antalet partiklar i luften, d v s för att inomhusluften ska vara så fräsch som möjligt efter din dammsugning.

Så här byter du ditt microfilter.Vårt microfilter som du kan beställa från Dammtussen.se klipps enkelt till efter mall (i form av en filtermatta) som medföljer eller efter dammsugarens gamla utblåsningsfilter. Microfiltret sitter bak på dammsugaren, vid utblåset.

Här beställer du microfilter till din dammsugare (endast 49 kronor just nu)

Glöm inte att även byta motorfilter. Motorfiltret sitter bakom själva dammsugarpåsen och skyddar motorn från det svåraste dammet, och skyddar därmed motorn från att damma igen och fungera dåligt.

Här beställer du motorfilter till din dammsugare (endast 49 kronor just nu)

Hur ofta ska du byta ditt filter?

Det beror på hur du använder din dammsugare. Städar du ofta och har känsliga personer i din närhet, till exempel på en förskola, ett vårdhem eller i en miljö med allergiska personer, så bör du byta eller rengöra dina filter i dammsugaren oftare, men minst en gång per år bör du se till att dina dammsugarfilter är i bra skick.

Det kan även vara olika behov under olika säsonger då damm och smuts på sommaren kan vara finare, medan det på hösten och vintern kan vara både större partiklar som även är blöta vilket kan vara tufft för dammsugaren.


 

2016-04-18 @ 13:02:19
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden 8hLzpy:
Kommentarer:
Fortsätt »