Meny
Dammsugarpåsar direkt hem i brevlådan från Dammtussen.se
Dammsugarpåsar direkt hem - enkelt och tryggt!

 Trygg e-handel

Klarna

 Trygg betalning

Snabb frakt

 Snabb frakt

Kundservice | Logga in
Flyttstädning

FLYTTSTÄDNING

Vad är flyttstädning? En flyttstädning är mer genomgripande än en vanlig städning och kan inbegripa allt från alla rum i ditt boende till kyl, frys, spis, skåp, diskbrunnen och andra brunnar (till exempel golvbrunnen i ditt eller dina badrum), men även förråd och uteplatser som balkong eller terrass. Helt enkelt en städning av hela bostaden eller hemmet inför inflytt av nya boende.

FLYTTSTÄDNING SJÄLV ELLER ANLITA HJÄLP

Att själv genomföra en flyttstädning, när det samtidigt är så mycket annat som måste ordnas med när flytten går till ett nytt boende, är ett mycket större projekt än en vanlig veckostädning, så det vanliga är att ett bolag som kan flyttstädning och som har den utrustning som krävs anlitas.

Om du ändå bestämmer dig för att genomgöra städningen själv behöver du avsätta minst två-tre dagar, beroende på hur stor din lägenhet eller ditt hus är. Om du inte har städat ordentligt och det är rent när nästa person ska flytta in finns risken att nästa ägare måste anlita en städfirma, vilket kan vara en kostnad som du i slutändan måste stå för (i alla fall om du bor i hyreslägenhet eller det på annat sätt står i det avtal du skrivit med den nya ägaren).

De mest tidskrävande delarna av en flyttstädning brukar vara i badrummet, som badkar och dusch och köket med allt från kranar och vaskar till kyl, frys, spis, ugn och diskmaskin.

CHECKLISTA FLYTTSTÄDNING

Flyttstädning checkista: det kan vara bra att ha en checklista att följa när du flyttstädar. Vi har sammanställt de viktigaste punkterna om du väljer att genomföra din flyttstädning själv.

Alla rum (förutom badrum och kök)
Rengör alla fria ytor.
Rengör och damma av alla dolda ytor också, som fönsterlister och dörrtrösklar och bakom och ovanpå garderober eller andra fasta saker du har i ditt rum.
Fönster och det som finns runt eller i dessa, som till exempel persienner, ska också rengöras. Glöm inte att rengöra dina fönster invändigt också.
Element ska också rengöras, det kan underlätta med ett speciellt elementmunstycke för dammsugaren.
Även sladdar och uttag ska göras rena.
Till sist rengör du även dörren på bägge sidor.

Badrum
Rengör golv och golvbrunn ordentligt, så det inte finns hår eller andra rester kvar.
Rengör runt och kring alla rör, badkar, toalettstol och handfat. Rensa även avloppet i ditt handfat, så det inte finns kvar hår eller andra illaluktande rester i rören under handfatet.
Torka av kakel, tak och väggar och även runt ditt ventilationsintag.
Tänk även på att rengöra all den fasta inredning som finns i badrummet som badrumsskåp och hållare för handdukar och toarullar. Glöm inte heller belysning och lampor när du rengör badrummet.
Till sist rengör du även dörren på bägge sidor

Kök
Rengör spis och även ytor bakom och under spisen. Det är viktigt att rengöra kokplattor och ugn ordentligt för det är ytor som används mycket och som ofta blir smutsiga. Här finns tips för att få ren ugn utan att köpa dyra rengöringsmedel.
Rengör all inredning, som lådor och skåp och glöm inte din kryddhylla och ytor ovanpå skåp om de inte går hela vägen upp till taket.
Sen är det dags att rengöra din köksfläkt och din ventilation i köket. Sätt nytt köksfilter i din köksfläkt.
Rengör kyl och frys och frosta av frysen om den inte är utrustad med automatisk avfrostning.
Gör rent alla köksbänkar och din diskho.
Fönster och det som finns runt eller i dessa, som till exempel persienner, ska också rengöras.
Gör rent all belysning och alla sladdar och eluttag.
Till sist rengör du dörren in till köket på bägge sidor.

Utomhus
Gör rent på din balkong eller i din trädgård, så det är lika fint ute som inne.

FLYTTSTÄDNING KOSTNAD

Vad kostar flyttstädning? När du ska anlita någon för flyttstädning är det en bra idé att jämföra priser för ett antal leverantörer, till exempel 3-5 stycken. Vill du ha en offert för flyttstädning - då kan du till exempel använda offertjänsten på denna sajt (Flyttstädning24). Andra alternativ är exempelvis Offerta och Servicefinder, där du kan jämföra offerter på flyttstädning från ett antal anslutna städfirmor.


Detta är en artikel om flyttstädning och vad som ska göras när du flyttstädar från Dammtussen.se. Vi har samlat städtips sedan 2008 och har genom åren fått in mängder av bra husmorstips från våra följare och kunder - för vi vill att alla ska kunna städa som ett proffs med rätt dammsugarpåsar, rätt städutrustning och rätt städkunskaper.

Köp nya dammsugarpåsar för bästa inomhusmiljö och bästa städresultat »Sidan senast uppdaterad 11 juli 2024.