Meny
Dammsugarpåsar direkt hem i brevlådan från Dammtussen.se
Dammsugarpåsar direkt hem - enkelt och tryggt!

 Trygg e-handel

Klarna

 Trygg betalning

Snabb frakt

 Snabb frakt

Kundservice | Logga in

Blogg

Strykbräda bäst i test

Ska du köpa en ny strykbräda för ditt strykjärn och vill veta vilka strykbrädor som är bäst i test? Det är inte lätt att välja mellan till exempel en bra och något dyrare strykbräda från till exempel FairNet eller en billigare strykbräda från IKEA eller en enklare strykbräda från Rusta.

Det första du måste bestämma dig för är om det är en strykbräda till ett vanligt strykjärn eller om det är en strykbräda till en ångstation, dvs. ett strykjärn med ångstation, eller om det är en strykbräda som ska passa bägge dessa typer av strykjärn.

Vi har skrivit en del om ångstationer tidigare här på Dammtussen.se och FairNet är en svensk tillverkare av ångstationer.

När du vet vilket typ av strykjärn du ska köpa ett strykbräde för måste du bestämma hur mycket du är beredd att betala, det kan ju till exempel bero på om du ska ha ditt strykbräde hemma och använda det dagligen eller om du ska ha det på landet och använda det under korta perioder.

Icakuriren genomförde ett test av strykbrädor för några år sedan och då fick strykbrädor från Brabantia och Rörets Industrier högsta betyg medan strykbrädor från IKEA, Haushalt, Menuette från Jula och Clas Olsson fick lägre betyg.

En viktig orsak till att Brabantia och Rörets strykbrädor fick högsta betyg, fem av fem, var att de är stabila med bra stoppning och med en bra hållare för strykjärnet.

Strykbräda IKEA

IKEA fick tre av fem i testet trots att det också var en bra strykbräda med bra strykyta och bra hållare för strykjärnet, men det som drog ned betyget var att det kan vicka vid strykning, dvs. det är rangligt. Vill du läsa mer om strykbord och strykjärnsöverdrag från IKEA kan du klicka här

Clas Ohlson fick två av fem och det som drog ned betyget var att det var lågt med ojämn strykyta och att strykjärnet inte står bra i hållaren. Här kan du läsa mer om strykbord och överdrag från Clas Ohlson, som dock har ett ganska begränsat utbud av strykbrädor och strykbrädsöverdrag.

Lägst betyg i Icakurirens test av strykbrädor fick Haushalt och Menuette, som båda fick en av fem i betyg. Haushalt föll på att det är litet och smalt och rangligt och Menuette var också rangligt vilket gjorde att den som stryker måste hålla i strykbrädan plus att underlaget följde med vid strykning.

FairNet och FairNets strykbrädor som FairNet Relax eller FairNet Star var inte med i Icakurirens test 2011.

Köpa strykbräda

Köpa bra strykbräda 

Sju steg för att hitta rätt strykbräda som passar dina behov och din plånbok:
1. Ska du ha ett strybräde till ett vanligt strykjärn eller till en ångstation?
2. Ska du använda ditt strykbräde ofta eller mer tillfälligt?
3. Står strykbrädet stadigt eller är det rangligt?
4. Har strykbrädet en bra stoppning som gör strykningen smidig och behaglig?
5. Har strykbrädan en bra och säker hållare där strykjärnet får plats?
6. Har strykbrädet en bra strykyta, dvs. det är inte för litet eller för smalt?
7. Har strykbrädet en bra höjd som går att anpassa efter din egen längd?

När du har gått igenom denna checklista med sju frågor borde du ha lättare att sedan kunna välja rätt strykbräda som passar just dina behov för att stryka.

Vill du sedan även veta vilka strykjärn som är bäst i test så genomförde Råd & Rön ett test för ett drygt år sedan där 28 strykjärn testades. Testet kostar 35 kronor och du hittar det här

Vill du sedan hålla rent ditt styrkjärn är du välkommen till oss på Dammtussen.se för att köpa strykjärnsputsdukar som enkelt rengör ditt strykjärn.

Tyvärr säljer vi inte strykbrädor på Dammtussen.se, men du är alltid välkommen till oss när du ska köpa dammsugarpåsar!


Detta är en artikel om strykbrädor och att hitta rätt strykbräda från Dammtussen.se som säljer dammsugarpåsar som dammsugarpåsar s-bag, dammsugarmunstyckenfilter för dammsugareköksfilter och städartiklar.

Vi samlar även fler husmorstips och råd för hemmet, som hur du rengör microntvättar fönster, blir av med stopp i avlopp och även husmorstips vid hosta.








 

 

2020-02-26 @ 00:00:00
#1
sara tjärnlind
Har inte råd att dammsuga......
2023-03-25 @ 08:01:31
URL:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden sRWf2C:
Kommentarer:
Fortsätt »