Dammtussen.se - dammsugarpåsar fraktfritt!
Dina 

dammsugarpåsar

 direkt hem i brevlådan - fraktfritt
Totalt: 0 kr (Frakt: 0kr!)
 
VÅRA PRODUKTER

SÄKER E-HANDEL

SÄKRA BETALSÄTT

TRYGG LEVERANS

INFORMATION

FRÅGOR

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som kommer till vår kundtjänst. Läs gärna igenom dessa innan du kontaktar vår kundtjänst.

Vad kostar frakten/portot?
Frakten och portot står vi för. Du betalar endast för den produkt du valt att köpa. Dock står du själv för returportot om du önskar returnera varan.

Vad har ni för leveranstider?

Alla våra leveranser av dammsugarpåsar går med A-post varje vardag. Detta innebär att du som kund har din vara inom 1-3 arbetsdagar. Är produkten för stor för din brevlåda, kommer du att få hämta ut varan på postens utdelningskontor närmast dig vilket kan ta någon dag extra. Vid köp av dammsugare och vissa dammsugartillbehör kan leveranstiden vara något längre ca 2 - 5 arbetsdagar.

Hur betalar jag?
Vi samarbetar med Klarna, Nordens ledande faktura- och finansieringsföretag, som sköter vår fakturering. Klarna skickar ut en faktura via e-post när vi postar dina produkter (eller via vanligt post om du valt det mot en mindre avgift). Vi tar inte ut någon fakturaavgift, men observera att fakturan skall vara betald inom 14 dagar. Vid fakturafrågor kontakta vår kundtjänst. Alternativt kan du kontakta Klarna direkt på telefonummer 020-120 120 00.

Hur gör jag en reklamation?

Vid reklamation kontakta alltid vår kundtjänst så hjälper vi dig med ärendet.

Hur gör jag om jag vill ångra mitt köp?

Som privatperson har du enligt Distansavtalslagen, rätt att ångra ett köp inom 14 kalenderdagar, dock lägst 7 arbetsdagar, från mottagandet. Återsändande av vara vilken returneras med hänvisning till Distansavtalslagen, eller på grund av andra skäl som till exempel att du som kund beställt fel vara, sker på kunds bekostnad. Läs mer om våra köpvillkor här.

Hur hittar jag dammsugarens modellnummer?
Under din dammsugare, i vissa fall inuti, sitter en liten skylt eller etikett där dammsugarens namn och typnummer står. Ibland står där även ett modellnamn. Har du till exempel en Electrolux Ultrasilencer, står följande under dammsugaren: Model Code Z3300. Då väljer du sedan Electrolux under "Välj märke" och "Ultrasilencer Z 3300 till 3399" under "Välj modell". Gå sedan vidare och välj kvalitet på dina dammsugarpåsar för att slutligen välja om du vill ha en engångsleverans eller en prenumeration.

Jag hittar inte min modell i er lista, kan ni ha den ändå?
Vi uppdaterar vårt utbud så gott som dagligen och vår ambition är att alltid ha den dammsugarpåse du behöver - och det har vi hittills lyckats med utan några egentliga undantag. Oavsett om du letar efter swirl dammsugarpåsar, dammsugarpåsar volta, dammsugarpåsar philips, husky dammsugarpåsar, kirby dammsugarpåsar, dammsugarpåsar till Bosch, dammsugarpåsar siemens, nilfisk dammsugarpåsar eller någon annan modell - och vår ambition är att alltid erbjuda dig billiga dammsugarpåsar men med bra kvalitet. Om du ändå inte hittar din modell i listan är du välkommen att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.

Kan man få ytterligare information om hur man beställer dammsugarpåsar?
Ja, vi har faktiskt gjort en enkel, väldigt enkel (vi vill ju hålla nere kostnaderna för att kunna erbjuda våra kunder ett bra sortiment till bra priser), film som visar de steg man går igenom på Dammtussen.se för att beställa dammsugarpåsar.

Vilka olika typer av dammsugarpåsar finns det?
Papper
Papper var tidigare den vanligaste typen av dammsugarpåse och till äldre dammsugare är detta fortfarande rätt typ av dammsugarpåsar. Till nya dammsugarmodeller är det dock vanligare med fiber eller microfiberpåsar.

Longlife (Swirl dammsugarpåsar eller Swirl MicroPor )
Tillverkad i microfiber (högeffektivt nonwoven-material) har denna typ av dammsugarpåse en överlägset bättre förmåga att bibehålla en hög sugeffekt i dammsugaren än vanliga dammsugarpåsar. Det speciella MicroPor-skiktet fångar upp även mikroskopiskt små partiklar som pollen, kvalster och fint damm, vilket innebär att luften som kommer ut från din dammsugare är ren och fräsch. Ett exempel på en Swirl dammsugarpåse är dammsugarpåse PH86, som passar ett antal dammsugare från Philips, AEG, Volta, Progress och Electrolux, t ex Volta Bolido (välj alternativet "Longlife microfiber" om du vill ha Swirl-påsar).

Fiber
Fiberpåse ger en bättre prestanda hos dammsugaren vad gäller sugförmåga och partikelavskiljning än en traditionell dammsugarpåse i papper, men når inte upp till samma resultat som Swirl dammsugarpåsar (Swirl MicroPor).

Vad är Dammsugartoppen?

DAMMSUGARTOPPEN från Dammtussen.se är en sammanställning av vilka dammsugarmärken som genererar flest köp av dammsugarpåsar hos Dammtussen.se, d v s vilka dammsugare som flest svenskar aktivt använder i sina hem och på sina arbetsplatser. 

DAMMSUGARTOPPEN FÖRSTA HALVÅRET 2013

Topp 15 av Sveriges populäraste dammsugarvarumärken första halvåret 2013 (2012 års placering inom parentes):

1. Electrolux (1)
2. Volta (2)
3. Nilfisk (3)
4. Miele (4)
5. Philips (5)
6. Siemens (6)
7. Hugin (7)
8. Bosch (8)
9. Husky (9)
10. Samsung (10)
11. LG (11)
12. Melissa (14)
13. Kirby (12)
14. AEG (13)
15. Panasonic (ny)

Topp 15 av Sveriges populäraste dammsugarmodeller eller modellserier första halvåret 2013 (2012 års placering inom parantes):

1. Electrolux Ultra Silencer (1)
2. Electrolux Ergospace (8)
3. Miele S 5000-5999 (2)
4. Electrolux UltraOne-serien (7)
5. Philips FC 9150-9199 (3)
6. Nilfisk Power-serien (4)
7. UltraSilencer Green (25)
8. Miele S 4000-4999 (6)
9. Nilfisk Coupe (15)
10. Volta Bolido (12)
11. Husky Q Air Centraldammsugare (5)
12. Kirby G (9)
13. Electrolux Oxygen (10)
14. Volta Gemini (16)
15. Miele S 700-799 (23)

Kan man komma direkt till ett dammsugarmärke?
Ja, här kommer exempel på ett antal direktlänkar där du slipper välja märke och kan gå direkt till att välja modell.

Populära dammsugare:

Dammsugarpåsar till Electrolux

Dammsugarpåsar till Volta

Dammsugarpåsar till Miele

Dammsugarpåsar till Nilfisk

Dammsugarpåsar till Philips

Dammsugarpåsar till Siemens 

Dammsugarpåsar till Hugin

Dammsugarpåsar till Bosch

Dammsugarpåsar till Melissa

Dammsugarpåsar till Kirby

Dammsugarpåsar till AEG

Dammsugarpåsar till LG

Dammsugarpåsar till Ide Line

Centraldammsugarpåsar till Husky 

Dammsugarpåsar till Panasonic

Dammsugarpåsar till Electrolux Royal

Dammsugarpåsar till Samsung

Centraldammsugarpåsar till Canvac

Dammsugarpåsar till AFK

Dammsugarpåsar till Hoover

Dammsugarpåsar till Waves

Dammsugarpåsar till Kärcher

Dammsugarpåsar till OBH Nordica

Kan man komma direkt till en dammsugarmodell?

Ja, man kan även komma direkt till en dammsugarmodell - här kommer exempel på ett par direktlänkar där du slipper välja märke och kan gå direkt till din dammsugarmodell.

Dammsugarpåsar till Hugin Cirrus CJ451

Dammsugarpåsar till Bosch Sphera

Vad är Twinner dammsugarmunstycke (Twinner universal)?
Twinner är ett populärt dammsugarmunstycke, som kan förenkla din dammsugning. Bland annat fungerar Twinner både på mjuka och hårda underlag, utan att behöva ställa om dammsugarmunstycket, och munstycket har full sugförmåga långt in i hörn och efter lister.
Det kan sköljas av med vatten, vilket gör det lättskött och Twinner universalmunstycke passar alla dammsugarrör med rörstorlek 32 eller 35 mm.
Dessutom är Twinner universal lågt och lättmanövrerat, så man lätt kommer åt under sängar, soffor och andra möbler.
Twinner munstycke glider fram på mjuka kuddar, så kallade Twinner glidytor, som man byter ut när de nötts ner. Det finns även utbytbara Twinner trådplock.

Säljer Dammtussen.se hepa-filter?
Absolut, hos oss hittar du ett antal olika typer av HEPA-filter, t ex hepa-filter 12 som passar en rad modeller från Electrolux, Hugin och Volta och hepa filter H13 som passar Nilfisk Compact-serien.. Men vi har även HEPA-filter till Nilfisk, Miele, Siemens mfl - se vår sida med dammsugarfilter.

Säljer Dammtussen.se bara dammsugarpåsar?

Nej, vi säljer även andra bra städartiklar till bra pris, till exempel vår populära avfrostningsduk, putsdukar för ditt strykjärn, putsdukar för dina spisplattor och en bra rengöringsskrapa för din keramikhäll (original från Electrolux).

Vi har även ett par olika köksfilter: ett flamsäkert universalfilter för köksfläkten och ett metallfilter som passar köksfläktar i bland annat Futurum 200-serien.

Finns dammtussen på Facebook?

Absolut, alla våra kunder och vänner är välkomna att följa oss på Facebook. Vi finns även på Twitter och på Infoo.se (SUNET-katalogen).

Frågor från våra kunder:

Fråga: Baktill på vår Nilfisk Coupé finns ett filter. Kan man göra det rent med vatten?
Svar från Nilfisk: Nej vi rekommenderar ej att tvätta våra filter med vatten pga att porerna i filtret drar ihop sig. Dammsugaren blir då varm på nolltid, det pga att luftströmmen ej passerar effektivt ut ur maskinen. Hoppas det svarar på din fråga och om man vill förlänga tiden på filtret så ska man endast blåsa filtret.

Fråga: Hur vet man om man ska ha 32 mm eller 35 mm när man beställer dammsugarmunstycken från er?

Svar från vår leverantör av dammsugarmunstycken: Mät invändigt i munstycket där röret ska in.