Meny

 Trygg e-handel

 Trygg betalning

 Trygg frakt

Dammtussen.se - Dina dammsugarpåsar direkt hem i brevlådan - fraktfritt
Dammsugarpåsar direkt hem i brevlådan - snabbt och fraktfritt!
Kundservice | Logga in

Blogg

Swirl N73
Swirl N73

Swirl N73 är dammsugarpåsar från Melitta, som passar ett antal modeller av dammsugare från Nilfisk. Swirl® är även ett varumärke som funnits sedan 1998 och som producerar ett antal olika produkter för hemmet, allt från dammsugarpåsar till rengöringsservetter.

Dammsugarpåsarna från Swirl - som även kallas MicroPor® Plus-dammsugarpåsar - är certifierade av TÜV NORD och är extra bra på att hålla allergeniska partiklar som pollen, kvalster och mögelsporer kvar i påsen (så de inte kommer ut i inomhusluften igen), vilket är viktigt för dig som är allergiker.

För närvarande säljer vi inte Swirl N73 på Dammtussen.se, men vi har en låpng rad andra dammsugarpåsar till Nilfisk.

Har du en dammsugare från Electrolux säljer vi däremot Swirls MicroPor® Plus-dammsugarpåsar som heter Swirl PH86 som passar en lång rad modeller av dammsugare från Electrolux, till exempel Electrolux Ultra Silencer och Electrolux UltraSilencer Green.
2017-04-13 @ 09:43:48
Centraldammsugare

Dammsugarpåsar till centraldammsugare hittar du också på Dammtussen.se.

De flesta centraldammsugare byter du dammsugarpåsar på även om ofta blir mer sällan då dammsugarpåsar för centraldammsugare är större än dammsugarpåsar för hushållsdammsugare.

Om din centraldammsugare inte har dammsugarpåsar så samlas det damm, och annat skräp och smuts du dammsuger, upp i en behållare som du sedan tömmer. När dammet samlas upp i en behållare kallas det för cyklonrening och det finns centraldammsugare med cyklon i namnet, till exempel Husky Cyklon och Husky Cyklon 2.

Här hittar du direktlänkar till dammsugarpåsar för centraldammsugare:

Dammsugarpåsar centraldammsugare Allaway

Dammsugarpåsar centraldammsugare Beam

Dammsugarpåsar centraldammsugare Broan

D
ammsugarpåsar centraldammsugare Canvac

Dammsugarpåsar centraldammsugare Foma

Dammsugarpåsar centraldammsugare Husky

Dammsugarpåsar centraldammsugare Univac

Det finns ett antal fördelar med centraldammsugare jämfört med vanliga hushållsdammsugare: allt damm, även de minsta dammpartiklarna, avlägsnas från inomhusluften och ljudnivån är lägre. Nackdelar kan vara den långa slangen och det är en hög kostnad för att installera systemet när du skaffar en cenraldammsugare.

Skulle du vara intresserad av att köpa en centraldammsugare till ditt hem så finns ett antal jämförande tester online, till exempel ett test av 10 centraldammsugare med påse eller behållare som Råd & Rön genomförde i juni 2014. Testet kostar 35 kronor att köpa.
2017-02-11 @ 12:05:13
Göteborg

Dammsugarpåsar i Göteborg, du kanske söker en butik som säljer dammsugarpåsar i Göteborg?

På Dammtussen.se säljer vi dammsugarpåsar till Göteborg och till hela Sverige och vi packar och levererar varje vardag.

Men skulle du vilja ha dammsugarpåsra från en butik i Göteborg finns det några olika butiker som har ett bra sortiment:
- Elgigantens butiker i till exempel Nordstan (Norra Hamngatan 32), på Backaplan (Backavägen 2) och Hisings Backa (Transportgatan 21).
- Media Markt har också tre butiker i Göteborg som säljer dammsugarpåsar. De ligger på Torpavallsgatan 4D, i Bäckebol Homecenter på Transportgatan och på Lona Knapes gata 1 i Västra Frölunda.
- Det finns även specialbutker som säljer dammsugare och dammsugarpåsar, som Cyréns som ligger i den före detta biografbyggnaden i stadsdelen Olskroken på Redbergsvägen 19.

Ett alternativ till dessa elektronikbutiker och specialbutiker som säljer dammsugare och dammsugarpåsar är stormarknader som ICA Maxi och Coop Forum. ICA Maxi finns på Grafiska vägen 16 och Coop Forum på Backavägen 2, Transportgatan 19B i Hisings Backa och i Askim.

Klicka här om du vill beställa dammsugarpåsar på nätet och få leverans i brevlådan


2017-02-10 @ 13:24:09
 Dammsugare Coline VCB46A15F-70

Coline dammsugare är ett varumärke som säljs av Clas Ohlson och som blivit allt mer populärt se senaste åren, sannolikt för att det är prisvärda dammsugare som många har råd med och som ändå håller en bra kvalitet och en bra energiklass. 

Förutom dammsugare finns ett antal andra produkter där Clas Ohlson använder varumärket Coline: köksmaskiner, köksredskap, hushållsprodukter och hygien- och hälsoprodukter.

Clas Ohlson grundades 1918 och säljer i såväl butik (200 butiker) som på nätet och via telefon i Sverige, Norge och Finland, men även i Dubai, Storbritannien och Tyskland.

Vill du köpa dammsugarpåsar till Coline dammsugare - då kan du använda någon av dessa direktlänkar:

Dammsugarpåsar till Coline CJ063
Dammsugarpåsar till Coline VC-4806ES
Dammsugarpåsar till Coline VCH4507E

Eller klicka här: Coline dammsugarpåsar
2016-12-10 @ 21:14:30
Disktrasa med tryck

Disktrasa med tryck. En riktigt fin disktrasa med mönster kan vara en bra present vid många olika tillfällen, som en gåva när du ska gå bort eller som julklapp. För vem vill inte ha lite vardagslyx i köket och i hemmet?

En riktigt bra och svensktillverkad disktrasa med tryck kommer från Malin Westberg Collection i Umeåsom tar fram användbara och bra saker som förgyller vardagen t ex designade disktrasor.

Disktrasor med tryck från Malin Westberg Collecton gör kökssysslorna lite roligare. Disktrasorna är även miljövänliga, komposterbara och tillverkade i bomull och cellulosa.

Disktrasorna har lång livslängd då man enkelt kan rengöra och fräscha upp dem genom att diska dem i diskmaskinen eller koka dem i en kastrull, vilket gör dem bakteriefria (det är viktigt att hålla sin disktrasa fri från bakterier).

Till och från säljer vi dessa disktrasor från Malin Westberg så räkna med att det under året vid ett par tillfällen kommer finnas riktigt fina disktrasor av högsta kvalitet här på Dammtussen.se. Vi älskar smarta och fina produkter som gör din städning och rengöring i hemmet både effektivare och roligare.


2016-12-04 @ 13:39:37
Vakummpåsar kläder

Vakuumpåsar för kläder är en perfekt form av förvaring av kläder då vakuumpåsen skyddar kläderna mot smuts och fukt samtidigt som du sparar förvaringsutrymme och lättare får plats med t ex vinterkläder i förråd eller garderob.

När du lagt i dina kläder i vakuumpåsen suger du enkelt ur luften med hjälp av din dammsugare och kläderna kommer nu ta minimalt med plats.

På Dammtussen.se sålde vi tidigare fyra typer av vakuumpåsar för kläder (eller vacuumpåsar för kläder):
  • Vakuumpåse för resa
  • Vakuumpåse med hängare
  • Vakuumpåse för klädförvaring
  • Vakuumpåse med förvaringslåda

Alla vakuumpåsar vi sålde tillverkades av Rörets Industrier i Jönköping och Rörets produkter är producerade i egen fabrik i Europa, vilket ger kortare transporter och mindre belastning på miljön.

Sedan en tid tillbaka har vi inte vakuumpåsar kvar i vårt sortiment, vilket endast beror på att de är mer skrymmande än dammsugarpåsar och därför tar längre tid att leverera. Eftersom vårt fokus är "dammsugarpåsar till bra pris och snabb leverans" har vi därför bestämt oss för att inte längre lagerhålla vakuumpåsar för kläder.

Vi rekommenderar dock fortfarande Rörets vakuumpåsar för förvaring som du kan köpa direkt av Rörets här.


2016-12-04 @ 09:44:39
Ny tävling: tyck till om oss och vinn riktigt bra dammsugarmunstycke och andra fina priser!

Doppio


Fram till 30 november anordnar vi en tävling här på Dammtussen.se där du har chansen att vinna ett riktigt bra dammsugarmunstycke - DOPPIO, värde 199 kr - tillsammans med extra Doppio glidremsor (värde 69 kr). Totalt vinstvärde: 268 kr.

Samtidigt vill vi veta vad du tycker om oss på Dammtussen.se, så tävlingen är mycket enkel: skriv ett omdöme om Dammtussen.se på Storebadge eller Facebook under tävlingstiden (9/11 - 30/11) - och mejla oss på kundtjanst@dammtussen.se dina kontaktuppgifter och var du skrivit omdömet så är du med och tävlar!

Det mest kreativa/inspirerande/underhållande omdömet vinner och vinnarna kommer att utses och underrättas under vecka 49 (första veckan i december).

TÄVLA SÅ HÄR
1. Skriv ett omdöme om Dammtussen.se antingen på Storebadge eller på Facebook.
2. Mejla oss på kundtjanst@dammtussen.se med namn och adress (så vi kan skicka pris om du vinner) och meddela oss var du skrivit ditt omdöme (på Storebadge eller på Facebook).

VINSTER
1-3 pris:
Dammsugarmunstycke Doppio och ett extra paket Doppio glidremsor. Totalt värde: 268 kr.

4-10:e pris:
Skärmrengöring för din mobil och surfplatta. Värde: 89 kr.


Dammtussen.se


Lycka till med tävlandet önskar vi på Dammtussen.se! 

Och välkomna till oss när du behöver beställa dammsugarpåsar eller vill få bra städtips!


2016-11-09 @ 08:43:38
Nu är vinnarna utsedda i vår sommartävling och förstapriset, en dammsugare från AEG, två paket dammsugarpåsar till AEG VAMPYR CE och tre paket med doftpärlor till ett totalt värde av 1.584 kr, vanns av Annika Nilsson i Östergötland.

Dammsugare AEG Vampyrino

Vinnaromdömet:

1:a pris:

Dammtussen.se är precis vad jag behöver,
snabbt, billigt och service utöver!
Bästa produkterna direkt hem till mej,
kan det bli enklare så säg?!
Alltid trevlig och hjälpsam personal,
ingen fråga är för banal!
Rätt dammsugarpåsar till rätt pris,
här har ni dammtussarna eget paradis!

Juryns motivering:
Annika har verkligen fångat vår ambition i sitt omdöme: att alltid göra vårt yttersta för att våra kunder ska bli nöjda. Därför är ingen fråga för banal och vi vill verkligen vara hjälpsamma för våra kunder!

Doftpärlor

2 - 5 pris (tre paket med doftpärlor):

Det är ju en smärre sensation
att man på dammsugarpåsar kan ha en prenumeration!
Slippa stå i affären och vela,
vilken påse skulle jag nu ha, ja minimera risken för att fela!
Lätt jag beställer precis vad jag vill ha,
får det levererat i brevlådan på bara någon da.
Enkelt och prisvärt, ja helt enkelt väldigt smart.
Prova själv - hos dammtussen.se så klart! )

Kim Rosberg


Allt du behöver när det kommer till att göra rent hus.
Bra och generöst utbud med bra kvalitet.
Snabba leveranser och säkra och flexibla betalningssätt.
Kundservicen är familjär och personlig vilket höjer betyget till topplacering.
Bästa aktören i branschen enligt min mening.

Patrik Nilsson


För att hitta rätt påse behöver man inte vara en klipsk strateg,
på hemsidan hittat du rätt i två enkla steg!
Vill du köpa ett paket eller flera?
Kanske till och med abonnera?
Alla dammsugarpåsar man tänkas kan,
finns att köpa hos Dammtussen minsann.

Jane Jönsson


Ren, renare, renast
När bytte du senast
Och vad heter påsen - Dammtussen vet
Snart kommer paket!

Ulf Christofersson


Vi tackar alla tävlingsdeltagare och vi återkommer med en ny tävling senare i år.

Har ni frågor eller funderingar är ni alltid välkomna att mejla oss (kundtjanst@dammtussen.se).

Skulle ni behöva nya dammsugarpåsar är ni också alltid välkomna - hos hittar ni alla dammsugarpåsar online.
2016-08-18 @ 19:33:42
Ångstationer

Ångstationer har blivit allt populärare de senaste åren och det är lätt att förstå varför: en ångstation har en separat tank och räcker därför längre och du kan stryka mycket mer utan att fylla på mer vatten, den har dessutom ett jämnare och kraftfullare flöde av ånga som gör strykningen enklare och effektivare. Så inför valet mellan ångstation eller strykjärn, så bör du fundera kring hur mycket kläder som du kommer att stryka. Ett ångstrykjärn med ångstation ger dig större kapacitet och en effektivare strykning, men den tar samtidigt större plats och är större och tyngre (beroende på hur stor vattentanken är).

Men vilken ångstation ska man välja och vilken ångstation är bäst i test?

Det genomförs löpande tester av ångstationer, men innan vi går in på dessa tester kan det vara bra att även belysa ett par nackdelar som ångstationer kan upplevas ha: de är betydligt dyrare än ett vanligt strykjärn och de tar större plats och är tyngre än vanliga strykjärn.

Vad gäller test av ångstationer så genomförde t ex Råd&Rön ett test av ångstationer från Tefal, Siemens, Philips, Laurastar och Tristar för några år sedan och bäst ångstation i test var då Tefal GV7550 Express Easy Control.

Tefal GV7550 Express Easy Control säljs fortfarande av bland annat Elkedjan och ELON och på nätet av CDON och Ellos och kostar c:a 2.495 kr och presenteras som ”Utsedd till Bäst i Test Råd & Rön oktober 2013”.

Det finns även äldre tester av ångstationer, t ex ett test som Smartson genomförde för ett antal år sedan där tre ångstationer testades och bäst i test var Tefal Pro Express Turbo.

Vi sålde tidigare ångstationer från Fairnet på Dammtussen.se men vi har sedan hösten 2015 fokuserat helt på dammsugarpåsar, dammsugartillbehör och städprodukter så du kan inte längre köpa en ångstation hos oss.

Fairnet är ett svenskt företag som har tillverkat och sålt ångstationer i 16 år. Fairnet säljer även ångstationer från LauraStar, ett schweiziskt företag som sedan 35 år tillbaka tillverkar ångsystem och ångtillbehör och som säljer ångstationer som Laurastar Lift och Laurastar S4.
Så ska du köpa en ångstation, fundera över dina behov och googla och läs tester om ångstationer så kommer du ha mer kunskap innan du fattar beslut om en ångstation är en bra investering och var du ska köpa den.

Tyvärr säljer vi inte längre ångstationer på Dammtussen.se, men du är alltid välkommen till oss när du ska köpa dammsugarpåsar!

2016-08-12 @ 09:31:15
Getingar - vad gör man om man invaderas av getingar på sommaren? Och kan dammsugaren vara ett bra vapen i kampen mot getingar?

Ja, det kan det faktiskt! Om getingboet inte är alltför stort (t ex på våren), så kan dammsugaren vara ett riktigt effektivt verktyg för att bli av med de getingar du inte längre vill ha i din närhet på tomten eller på landstället.

Getingar

Gör så här:
1. Spraya Radar eller annat insektsmedel i dammsugarpåsen (så getingarna inte lever kvar inne i dammsugaren efter att du dammsugit upp dem).
2. Ta på heltäckande klädsel, handskar och något över ansiktet, då getingarna inte kommer bli glada när du ge dig på dem.
3. Dammsug upp getingarna ur boet (är boet riktigt stort, vilket det framför allt kan bli under sommaren - ring ditt försäkringsbolag eller ett skadebekämpningsföretag som Anticimex!).
4. Avsluta med att spraya igen med Radar in i boet eller där getingboet precis varit. Så att eventuella getingar som överlevt inte kommer tillbaka.

Befinner sig boet t ex under taknocken kan du sätta dammsugarröret precis där getingarna brukar flyga in och ut och sedan låta röret vara där en stund.

Getingar bygger sitt bo av trä från exempelvis döda träd, som sedan tuggas med saliv till pappersmassa. Boet, som brukar hänga fritt under tak eller grenar, består av kakor av sexkantiga celler och omges vanligen av ett hölje.

Klicka här om du vill läsa mer om getingar och getingbon på Anticimex

Plus: om ditt getingbo eller de getingar du har på tomten egentligen inte utgör något problem - fundera på om du verkligen behöver ta bort dem. Getingar pollinerar växter och gör därför ett viktigt jobb i naturen, så du kanske kan leva med dem i närheten.

Getingstick

Vad händer om du ändå får ett eller flera getingstick när du försöker dammsuga bort getingarna?

Får du en allvarlig reaktion ska du alltid söka läkarvård. Akuta symptom kan vara ökad hjärtfekvens, yrsel, huvudvärk, svårt att svälja, svullnad i mun eller ansikte och andningsvårigheter.

Skulle du bli stucken i munnen av getingen eller får många stick samtidigt, kan reaktionen bli extra kraftig och du kan få svårt att andas. Sök då snabbt vård på vårdcentral eller sjukhus.

Läs mer om getingstick på 1177 här


Getingar fakta

Det finns mer än 3.000 arter av getingar i världen varav drygt 30 finns i Sverige. Det finns solitära getingar och sociala getingar.

Solitära getingar lever inte i samhällen och det finns inga arbetare, endast honor och hanor. Hos de sociala getingarna finns honor, hanar och arbetare och de lever i ettåriga samhällen.

Getingar är rovdjur och vuxna getingar lever mest av nektar från rosväxter, men äter även kött och fisk. Vuxna getingar fångar larver från insekter som de sedan matar sina egna larver med.

Naturliga fiender för getingar är vissa fåglar som bivråken, men även björn, räv och björn. De ger sig på getingboen för att komma åt getinglarver eller vaxkakan i boet.


2016-07-26 @ 10:33:56
STOR SOMMARTÄVLING - VINN DAMMSUGARE!

Tävling vinn dammsugare


Under perioden 18 juli till 7 augusti har vi en sommartävling på Dammtussen.se där du har chansen att vinna en riktigt bra dammsugare - AEG VAMPYR CE, värde 1.239 kr - tillsammans med ett års förbrukning av dammsugarpåsar (värde 196 kr) och tre paket med doftpärlor (147 kr) som gör din dammsugning fräschare. Totalt vinstvärde: 1.584 kr!

Samtidigt vill vi veta vad du tycker om oss på Dammtussen.se, så tävlingen är mycket enkel: skriv ett omdöme om oss på Dammtussen.se under tävlingstiden (18/7 - 7/8) så är du med och tävlar!

Det mest kreativa/inspirerande omdömet vinner och vinnarna kommer att utses och underrättas under vecka 32 (andra veckan i augusti).

TÄVLA
Skriv ett omdöme om Dammtussen.se här (klicka så kommer du till tävlingssidan)


VINSTER
1:a pris:
Dammsugare (AEG VAMPYR CE), två paket dammsugarpåsar till AEG VAMPYR CE och tre paket med doftpärlor. Totalt värde: 1.584 kr.

2-5:e pris:
Tre paket doftpärlor för dammsugaren. Värde: 147 kr.

Sommar

Lycka till och en riktigt skön sommar önskar vi på Dammtussen.se!Villkor för tävlingen:
Tävlingen pågår mellan 18 juli och 7 augusti, 2016.
Juryn består av medarbetare från Dammtussen.se.
Juryn kommer att utse vinnaren under vecka 32 och vinnarna kommer att underrättas under samma vecka.
Vinnarna kommer även meddelas på Dammtussen.se.
Juryns beslut kan inte överklagas.
Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.
Vi förbehåller oss rätten att publicera tävlingsbidrag på Dammtussen.se och i våra nyhetsbrev från Dammtussen.se.
2016-07-18 @ 07:52:28
Hur ofta rengör du din mobiltelefon (eller andra skärmar i hushållet som surfplattor eller datorskrämar)? Det är nog inte många som gör det regelbundet eller åtminstone inte så ofta som man tänker att man borde göra det. För din mobiltelefon, om den används på ett vanligt sätt, innehåller faktiskt tusentals bakterier (varav vissa rent hälsovådliga), som du bör avlägsna med jämna mellanrum!

I Nyhetsmorgon på TV4 i mars 2016 gjordes ett test på Peter och Tildes mobiler, som verkligen visade på behovet av att kontinuerligt rengöra sin mobil eller sin surfplatta, så de inte blir riktiga bakteriehärdar.Hur mycket bakterier kan det finnas på en mobiltelefon eller en surfplatta? Forskare vid University of Oregon i USA har hittat upp till 7000 bakterier på mobiltelefoner när de testat dem för bakterier och virus. De flesta av dessa bakterier är inte farliga, men vissa av dem kan göra dig sjuk.

Vad kan du då göra för att bli av med bakterier och även damm och smuts från din mobiltelefon och din surfplatta (och även från dina TV-skärm och din datorskärm)? 

Lösningen är enkel: rengör din mobil regelbundet och använda en bra mikrofibertrasa och ett effektivt rengöringssprej, som effektivt dödar bakterier och även tar smuts och fingeravtryck från din skärm.

Här hittar du ett bra paket för skärmrengöring med ett bra sprej och en dubbelsidig mikrofiberduk som effektivt gör ren din mobil, men även din surfplatta, din datorskärm och din TV-skärm.

Men hur ofta bör man rengöra sin mobiltelefon för att den inte ska bli en sanitär olägenhet? Enligt vissa är svaret: minst en gång i veckan, framför allt under perioder som januari och februari när vinterkräksjukan sprids genom t ex dålig handhygien (och många sitter ju numer med sin mobiltelefon även på toaletten).

Du kan läsa mer om virus och bakterier som kan finnas på din mobil här (Svenska Dagbladet).
2016-06-15 @ 09:51:07
Motorfiltret sitter bakom själva dammsugarpåsen och skyddar motorn från det svåraste dammet, och skyddar därmed motorn från att damma igen och fungera dåligt. Så motorfiltret bör bytas med jämna mellanrum för att hålla funktionen uppe på din dammsugare.

Så här byter du ditt motorfilter.Vårt motorfilter som du kan beställa från Dammtussen.se klipps enkelt till efter mall (i form av en filtermatta) som medföljer eller efter dammsugarens gamla motorfilter.    

Här beställer du motorfilter till din dammsugare (endast 45 kronor just nu)
2016-04-19 @ 21:22:47
Microfiltret - eller utblåsfiltret - är ett lite tunnare filter som filtrerar utblåsluften från din dammsugare. Filtret fångar upp de allra minsta partiklarna innan luften återförs. Med jämna mellanrum bör man byta microfiltret i dammsugaren för att minska antalet partiklar i luften, d v s för att inomhusluften ska vara så fräsch som möjligt efter din dammsugning.

Så här byter du ditt microfilter.Vårt microfilter som du kan beställa från Dammtussen.se klipps enkelt till efter mall (i form av en filtermatta) som medföljer eller efter dammsugarens gamla utblåsningsfilter. Microfiltret sitter bak på dammsugaren, vid utblåset.

Här beställer du microfilter till din dammsugare (endast 45 kronor just nu)
2016-04-18 @ 13:02:19
Snabbstäda på 20 minuter
Snabbstädning

Snabbstädning - är släkten eller vänner på ingång, men tiden räcker inte riktigt till? Oroa dig inte, det finns hopp och bra tips för snabbstädning!


Så här snabbstädar du ditt hem på 20 minuter!

1. Strunta i de rum som inte är allmänna ytor och fokusera på hall och toalett, som alla gäster kommer att passera igenom eller utnyttja. Börja därför i hallen och plocka undan ytterkläderna så att gästerna får plats att hänga sina kläder. Ställ ihop skor och plocka undan alla par som du eller övriga i familjen inte använder just för tillfället och dammsug snabbt.

2. Gå sedan till badrummet där du rengör toastolen, hänger upp rena handdukar och torkar av spegel och handfat. Glöm inte att lägga fram en fräsch tvål eller fylla på tvålpumpsflaskan.

3. Sedan är det dags för köket: plocka undan all disk och rengör köksbänken. Kolla om det finns några synliga fläckar eller fingeravtryck på exempelvis kylskåpet, spisen eller runt handtagen på köksluckorna. Torka bort de värsta fläckarna och avsluta med att putsa alla ytor i rostfritt stål med hushållspapper så blänker allt lite extra. Torka även av köksbordet ordentligt!

4. Vardagsrummet, puffa till alla kuddar i soffan och ta bort gamla tidningar och prylar från soffbordet. Dammtorka så mycket du hinner och glöm inte TV:n som ofta är en stor dammsamlare.

5. Nu till det kanske viktigaste av allt: dammsug och vädra! Dammsug alla de synliga delarna av golven i de rum ni kommer vara i och plocka sedan undan allt löst som ligger och skräpar i en påse eller korg som du ställer undan till senare. Stäng dörrarna till sovrummen och öppna fönster och vädra några minuter.

6. Till sist: tänd några ljus och invänta gästerna, och njut av deras sällskap istället för att lägga för mycket tid på städning!


Här hittar du fler städtips och husmorstips.

2016-03-20 @ 14:07:15
Bosch dammsugare tillverkas av Bosch, som är en tysk elektronikindustri med huvudkontor utanför Stuttgart.

Bosch har mer än 250.000 anställda och tillverkar allt från industri- och byggnadsteknik till hushållsmaskiner.

De hushållsapparater som Bosch tillverkar är bland annat tvättmaskiner och diskmaskiner och mindre hushållsapparater som dammsugare och strykjärn.

Några populära modeller av Bosch dammsugare är Bosch Free, Bosch GL30 och Bosch Big Bag.

Vill du köpa dammsugarpåsar till Bosch dammsugare - då kan du använda någon av dessa direktlänkar:

Dammsugarpåsar till Bosch Free
Dammsugarpåsar till Bosch GL30
Dammsugarpåsar Bosch Big Bag 31

Eller klicka här: Bosch dammsugarpåsar

2016-01-19 @ 21:30:00
Dammsugarpåsar rabattkod

Dammsugarpåsar rabattkod - det är många som söker på nätet efter en rabattkod vid köp av dammsugarpåsar, men på Dammtussen.se har vi inga rabattkoder som ligger på nätet. Istället får alla (gäller 1 januari - 30 mars, 2016) som handlar från oss på Dammtussen.se en rabattkod på 10 % att använda vid nästa köp.

Så vi premierar våra kunder! 

Vi skickar även löpande ut erbjudanden, ibland med rabattkoder, i andra fall med specialpriser på olika produkter, till våra kunder, så det lönar sig att bli kund på Dammtussen.se.

Köp dammsugarpåsar på Dammtussen.se
2016-01-11 @ 13:50:05
Electrolux dammsugare

Vi håller precis på att sammanställa resultatet för Dammsugartoppen 2016, som visar vilka dammsugare som är populärast i de svenska hemmen (baserad på försäljning av dammsugarpåsar från två nätbutiker: Dammtussen.se och MrDustbag.se).

Men tills dess publicerar vi i repris resultatet för Dammsugartoppen 2015 (baserad på försäljningsstatistik januari-december 2014 + januari - mars 2015).

DAMMSUGARTOPPEN 2015

Topp-15 2015, Sveriges populäraste dammsugare (varumärken) - förra årets placering inom parentes:


1. Electrolux (1)
2. Volta (2)
3. Philips (3)
4. Nilfisk (5)
5. Miele (4)
6. Siemens (6)
7. Hugin (8)
8. Bosch (7)
9. Samsung (10)
10. Husky (9)
11. Andersson (ny)
12. Melissa (11)
13. Voltage (15)
14. LG (12)
15. AEG (13)

Precis utanför listan över Sveriges populäraste varumärken hamnade Waves, Panasonic, Kärcher, Canvac och Hoover.


Topp-15 2015, Sveriges populäraste dammsugarmodeller (eller modellserier) - förra årets placering inom parentes:

1. Electrolux Ergospace (1)
2. Electrolux UltraOne-serien (5)
3. Electrolux Ultra Silencer (2)
4. Electrolux Ultra Silencer Green (6)
5. Electrolux Classic Silence (11)
6. Miele S 5000-5999 (ny)
7. Philips FC 9100-9199 (4)
8. Siemens Z 5.0 (13)
9. Nilfisk Coupé (12)
10. Nilfisk Power-serien (7)
11. Philips Expression (ny)
12. Siemens Z 6.0 (ny)
13. Siemens Q4 Silence Power (ny)
14. Bosch Free (ny)
15. Philips Performer (ny)

Sex modeller på årets lista är nya, varav två från Philips och två från Siemens.


Electrolux
behåller sin position som Sveriges populäraste dammsugarmärke - och nu har Electrolux hela fem dammsugarmodeller på topp-5.

Förutom Sveriges populäraste dammsugarmodell Ergospace även UltraOne, Ultra Silencer, Ultra Silencer Green och Classic Silence. Så Electrolux kan nu stoltsera med platserna 1, 2, 3, 4 och 5 bland Sveriges populäraste dammsugare!

Noterbart är också att miljömodellen Ultra Silencer Green, som delvis är tillverkad av återvunnen plast, fortsätter att klättra och ligger nu på fjärde plats. Året innan var placeringen sexa, och året innan dess låg man på sjunde plats - så det finns ett tydligt miljöintresse bland Sveriges konsumenter!

Volta behåller också sin position som Sveriges näst populäraste dammsugarmärke och Philips knep för andra året i rad tredjeplatsen.

En annan trend man kan se i Dammsugartoppen 2015 är att fler konsumenter än tidigare väljer lågprisdammsugare. För första gången tar sig dammsugaren Andersson (som säljs av NetOnNet) in på listan och Voltage (som sälja av bland annat ÖoB) klättrar två placeringar från plats 15 till plats 13.


Så parallellt med en positiv trend för miljödammsugare ser vi även en positiv trend för lågprisdammsugare i prisklassen 300 - 900 kr.


Inom kort får vi se vilka trender som Dammsugartoppen 2016 visar på - har den gröna trenden fortsatt och även trenden mot billigare dammsugare?2016-01-09 @ 12:57:55
Dammsugarpåsar PH86

Det finns en lång rad olika dammsugarpåsar och olika kvaliteter på dessa påsar. En av de allra bästa dammsugarpåsarna på marknaden är "dammsugarpåsar PH86" som har ett anti-allergen-filtrer - MicroPor® Plus från Swirl® - som håller kvar vanligt husdamm i påsen men även allergiframkallande fina dammpartiklar som pollen, mögelsporer, kvalster och bakterier.

För allergiker är Swirl® dammsugarpåsar extra bra då de kan gelindring av besvär som kommer från allergena dammpartiklar i luften.

Swirls dammsugarpåsar, som är märkta med Pro Nature är tillverkade av 40 % återvinningsbart material och förnybart råmaterial, så köper du Swirl® dammsugarpåsar så gör du även ett miljövänligt val.

TÜV NORD, ett oberoende testlaboratorium, har testat och godkänt filtrering av fina dammpartiklar, allergener och bakterier och även dammabsorberingseffekten vid användning av Swirl® MicroPor® Plus-dammsugarpåsar. Wattförbrukningen var även låg, allt i enlighet med EU:s direktiv nr. 666/2013-I. Så Swirl dammsugarpåsar är verkligen ett bra val även om de kostar lite mer än vanliga dammsugarpåsar.

Här kan du köpa dammsugarpåsar PH86 på Dammtussen.se

Här kan du läsa mer om Swirl® dammsugarpåsar
2016-01-08 @ 10:36:39
Beam centraldammsugare

Beam centraldammsugare (Beam dammsugare) tillverkas av Electrolux som sedan 1957 tillverkat marknadsledande centraldammsugare.

Electrolux är världens största tillverkare av centraldammsugare och på den globala marknaden kommer ungefär en tredjedel av alla centraldammsugare från Electrolux.

Enligt Electrolux är Beam världens mest sålda centraldammsugare.

Dammsugarpåsar till Beam 167
Dammsugarpåsar till Beam 2700EA
2015-12-28 @ 08:14:00
Andersson dammsugare

Andersson är NetOnNets eget varumärke och ett dammsugarvarumärke som blivit allt mer populärt se senaste åren. Totalt har NetOnNet fem egna varumärken i sitt sortiment: Andersson, Avant, PEPP, Skantic och ON. 

NetOnNet grundades 1999 och säljer i såväl butik (lagerbutiker) som på nätet i Sverige och i Norge (dock endast online i Norge).

Vill du köpa dammsugarpåsar till Andersson dammsugare - då kan du använda någon av dessa direktlänkar:

Dammsugarpåsar till Andersson VMC 1.0
Dammsugarpåsar till Andersson VMC 2.0
Dammsugarpåsar till Andersson VMC 3.0

Eller klicka här:
Andersson dammsugarpåsar
2015-12-25 @ 19:03:00
Allaway centraldammsugare

Allaway centraldammsugare - eller i korthet Allaway dammsugare - tillverkas i Finland vid fabriken i Jyväskylä. Allaway Oy tillverkar förutom Allaway centraldammsugarsystem även Ufox luftfuktare. 

Allaway PM och Allaway BA är klassiska centraldammsugare för villa och större hus, som kompletteras av modellen DV30 som är en enklare modell som passar mindre hus.

Till skillnad från en vanlig dammsugare, eller en hushållsdammsugare, så är en centraldammsugare ett slutet system där luften och dammet leds via ett rörsystem till en dammbehållare i en annan del av huset. Returluften leds efter filtrering ut ur huset via ett rör. Resultatet blir att inga partiklar kommer tillbaka och du får förbättrad inomhusluft på köpet.


Söker du Allaway dammsugarpåsar kan du klicka direkt på någon av modellerna nedan:

Allaway dammsugarpåsar CV1750 med adapterkit
Allaway dammsugarpåsar CX
2015-12-11 @ 09:41:00
AEG dammsugare

AEG (Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft) grundades i Berlin 1887 och var under stora delar av 1900-talet en av Tysklands största elektroteknik- och elektronikkoncerner.

Företaget upplöstes 1996 och idag är AEG ett varumärke som används av bland annat Electrolux för tillverkning av dammsugare.

AEG:s hushållsmaskiner som kyl, frys och tvätt återfinns sedan 1994 också i Electrolux-koncernen, så Electrolux tillverkar och säljer t ex AEG diskmaskin, AEG tvättmaskin och AEG spis.

På marknaden finns även AEG Powertools som AEG skruvdragare.

Vill du få tag på någon som kan utföra AEG service eller som säljer AEG reservdelar?

Vill du köpa dammsugarpåsar till AEG dammsugare - då kan du använda någon av dessa direktlänkar:

Dammsugarpåsar till AEG Vampyr 5000-5999
Dammsugarpåsar till AEG Vampyro S
Dammsugarpåsar AEG Jetmaxx

Eller klicka här: AEG dammsugarpåsar
2015-12-09 @ 16:36:00
Dammtussen-logga
Vi är mycket glada och stolta över att idag lansera "nya Dammtussen.se" efter nästan tio på nätet.

Dammtussen.se startade från början i Göteborg och har över tid vuxit till att bli en av Sveriges största nätbutiker och har sedan starten levererat dammsugarpåsar till över 64.000 kunder.

Några nyheter i vår nya butik:
- Inloggningsfunktion (så du som kund lätt kan hitta sin orderhistorik)
- Fler betalsätt både för privatpersone och företag
- Responsiv och moderniserad design
- Kundomdömen där du som kund kan recensera våra produkter
- Ett kraftfullt fritextsök (d v s du kan skriva in namnet på din dammsugare direkt i sökrutan, du behöver inte längre klicka dig ned i vår produktvalsfunktion)

Välkommen till nya Dammtussen.se!

Hör gärna av er och berätta vad ni tycker om den nya butiken.

Det är Askås som byggt vår e-handelslösning och Black Hounds Production har hjälp oss med foto och bild.
2015-10-28 @ 08:04:44
Specialmnstycken - fogmunstycke, möbelmunstycke och textilmunstycke

Nu har vi en ny produkt i sortimentet: tre specialmunstycken till specialpris!

Detta set av dammsugarmunstycken till specialpris innehåller ett fogmunstycke, ett möbelmunstycke och ett textilmunstycke.

Med dessa specialmunstycken för dammsugare är det enkelt att hålla rent i hela hemmet; på golvlister, mellan soffdynor, i bokhyllor, textilier med mera.

Möbelmunstycket fungerar bra på hårda ytor, textilmunstycket fungerar bra på textilier och klädda möbler och fogmunstycket gör det enklare att hålla rent kring trånga och svåråtkomliga utrymmen.

2015-10-17 @ 10:53:50
Bilvård och bilvårdsprodukter
Bilvård och bilvårdsprodukter är populära att beställa på nätet och tidigare har vi sålt bilvårdsprodukter online i vår webbshop.

Produktkategorin bilvård och bilvårdsprodukter har numer utgått ur sortimentet då vi slutat sälja bilvårdsprodukter för att helt fokusera på dammsugarpåsar, dammsugartillbehör och städprodukter.

De produkter för bilvård online som vi framöver erbjuder på Dammtussen.se hittar du i kategorin Städprodukter, t ex våra populära mikrofiberdukar som gör din bilvård skonsam och du kan rengöra bilen utan kemikalier.

Så vill du köpa bilvårdsprodukter online är du välkommen till vår kategori Städprodukter på Dammtussen.se!
2015-09-10 @ 10:36:46
Dammsugare Nilfisk Extreme X150 Parquet

Nilfisk Extreme X150 Parquet är en dammsugare för dig som helt enkelt vill ha det bästa i städväg! Gör städningen extremt effektiv. Extreme är en HEPA-tight maskin med HEPA H14 filter som stoppar de allra minsta partiklar – från kvalster och pollen ner till minsta microdammpartiklar. Nilfisk Extreme är inte bara vår mest kraftfulla dammsugare, den är även extremt tyst.

Tekniska data Motoreffekt 2000 W - Sugeffekt: 400W – Elektronisk effektreglering - Elkabel 7 m - HEPA H14 Filtersystem – 6,5 lit. självslutande microfilterpåse – Påsfyllnadsindikator – 3 st detaljmunstycken - Ljudnivå 71 dB(A) - Kombimunstycke DeLuxe – Parkettmunstycke - Teleskoprör i krom - Parkeringsfunktion Stop and Go – Silver metallic - 5 års fabriksgaranti.

Nilfisk Extreme X150 Parquet har utgått ur sortimentet då vi från hösten 2015 slutat sälja dammsugare för att helt fokusera på dammsugarpåsar och dammsugartillbehör. 

Behöver du dammsugarpåsar till Nilfisk Extreme X150 Parquet är du välkommen till oss på Dammtussen.se!
2015-09-10 @ 10:27:17
Dammsugare Nilfisk SALTIX 3


Nilfisk SALTIX 3 är en perfekt dammsugare för kontor och hotellrengöring. Dammsugaren är mobil, kompakt och kraftfull, men ändå tyst. DualFilter systemet håller utblåsningsluften ren och sugstyrkan justeras enkelt på handröret. Nilfisk SALTIX 3 är utvecklad för att underlätta för användaren och vikten är endast 5,6 kg.

Nilfisk SALTIX 3 har ett konkurrenskraftigt pris utan av ge avkall på kvaliteten. Dammsugaren representerar en hög standard i kommersiell dammsugning från Nilfisk-ALTO. Fler fördelar: Stor 9 liters filterpåse ger längre tid mellan bytena. 10 m elkabel och 2,5 m sugslang ger stor arbetsradie. Stor prestanda, men liten och lätt att flytta runt. Användarvänlig förvaring av elkabeln. Munstycksförvaring. Tygfilter, som är enkelt att sätta i och rengöra. Arbetsljudnivå, som inte stör.

Nilfisk SALTIX 3 har utgått ur sortimentet då vi från hösten 2015 slutat sälja dammsugare för att helt fokusera på dammsugarpåsar och dammsugartillbehör.

Behöver du dammsugarpåsar till Nilfisk är du välkommen till oss på Dammtussen.se!
2015-09-10 @ 10:22:52
Dammsugare Nilfisk GD 930 SP

Nilfisk GD 930 SP är förstklassig torrdammsugare för daglig rengöring av större ytor. Robust, stabil och enkel att underhålla. 18 m arbetsradie, teleskoprör, kombimunstycke, möbel- och textilmunstycke. Kan utrustas med HEPA filter för fint damm.

Tekniska data: Motoreffekt 1000 W Sugeffekt: 270 W Ljudeffekt: 71 dB(A) Påsvolym: 15 liter.

Nilfisk GD 930 SP har utgått ur sortimentet då vi från hösten 2015 slutat sälja dammsugare för att helt fokusera på dammsugarpåsar och dammsugartillbehör.

Vill du få tag på Nilfisk GD 930 SP påsar? Behöver du dammsugarpåsar till Nilfisk GD 930 SP är du välkommen till oss på Dammtussen.se!2015-09-10 @ 10:17:13
Dammsugare Nilfisk Action Plus Parquet

Nilfisk Action Plus Parquet är en dammsugare med hög effekt, stor kapacitet och många smarta funktioner. Steglös motorhastighet - Blåsfunktion - Teleskoprör - Kombimunstycke Delux – Parkettmunstycke m.m.

3 inb munstycken (möbel, skrå och borste) - Indikator för full påse - 7 m kabel – HEPA H10 filter - Färg: Havsblå metallic - 2 års garanti Tekniska data: Motoreffekt 2000 W Sugeffekt: 335 W Ljudeffekt: 77 dB(A) Påsvolym: 6,5 liter Fördelar i sammanfattning: *Hög sugeffekt. Kraftfull 2000 W motor. *HEPA filtrering, ren luft är väsentligt för att motverka allergier. *Blåsfunktion, en smart funktion till svåråtkomliga ställen. *Stor kapacitet, stor och stark microfilterpåse.

Nilfisk Action Plus Parquet har utgått ur sortiment då vi från hösten 2015 slutat sälja dammsugare för att helt fokusera på dammsugarpåsar och dammsugartillbehör.

Behöver du dammsugarpåsar till Nilfisk Action Plus Parquet är du välkommen till oss på Dammtussen.se!
2015-09-10 @ 10:10:47
Nilfisk Coupé Neo

Nilfisk Coupé Neo är dammsugaren för dig som önskar en lätt och smidig dammsugare, t ex för dig som just flyttat hemifrån eller för dig bor i lägenhet. Trots sin kompakta design, har dammsugaren en 2000 Watts motor, som säkerställer en grundlig rengöring

Nilfisk Coupé Neo har en kompakt storlek och är enkelt att använda och förvara (tar liten plats) – och enkel att flytta runt. Dammsugaren har en robust design som standard, som klarar lite av varje. Nilfisk Coupé Neo är helt enkelt en liten och behändig dammsugare, som är mycket kraftfull. Den har mycket bra sugeffekt, den 2000 watts starka motorn ger ett förträffligt rengöringsresultat. Dammsugaren har HEPA-filter. Färg: Red Metallic. Sladdlängd: 5 meter.

Nilfisk Coupé Neo har utgått ur sortimentet då vi från hösten 2015 slutat sälja dammsugare för att helt fokusera på dammsugarpåsar och dammsugartillbehör.

Söker du dammsugarpåse till Nilfisk Coupé Neo? Vill du köpa dammsugarpåsar till Nilfisk Coupé Neo är du välkommen till oss på Dammtussen.se!

2015-09-10 @ 10:02:57
Köpa ny dammsugare


Dammsugare - vilken dammsugare ska man köpa? Ska man läsa test av dammsugare innan? Vilka funktioner är viktiga när du väljer dammsugare?

Vi får en hel del frågor kring dammsugare och hur man ska välja rätt dammsugare, så vi har sammanställt några råd och tips inför ditt köp av dammsugare:

1. Köp en dammsugare av välkänt märke, t ex en dammsugare från Electrolux, Volta, Philips, Miele, Bosch eller Nilfisk. Då vet du att det kommer finnas såväl reservdelar som dammsugarpåsar och dammsugartillbehör för din dammsugare under lång tid framöver. Köper du en lågprisdammsugare på en Outlet eller ett lågprisvaruhus finns det risk för att det blir svårt att hitta reservdelar och dammsugarpåsar i framtiden.

2. Snåla inte på din dammsugare. En dammsugare som kostar mer har ofta kraftigare motor och är effektivare, den är ofta tystare och framför allt har dyrare dammsugare ofta HEPA-filter och bättre filtrering - så din inomhusluft och din inomhusmiljö blir bättre. Så vårt råd är: undvik en billig dammsugare och investera i en bra dammsugare som håller och som gör jobbet på bästa sätt.

3. Läs tester av dammsugare och se vilken eller vilka dammsugare som är bäst i test innan du bestämmer dig för vilken dammsugare du ska välja. Så minskar risken för felköp och du kan i förväg se vilken funktioner och fördelar respektive dammsugare har.

4. När du sedan läst tester och bestämt dig för vilken dammsugare du ska köpa kan du jämföra priser på t ex Prisjakt och Pricerunner och besöka elkedjornas webbplatser för att se vad dammsugare kostar på Elgiganten, Media Markt och Siba.

Lycka med ditt val av ny dammsugare!

Vill du läsa mer inför ditt val av dammsugare?

Här hittar du ett test av dammsugare som Testfakta utfört och som presenteras i Expressen Leva&Bo. Vinnare i testet var Electrolux dammsugare Electrolux ZUOGREEN, som har såväl en bra dammupptagningsförmåga som en låg ljudnivå.

Vill du läsa mer och är beredd att betala för att få en grundlig genomgång av 73 dammsugare, så finns även Råd & Röns stora test av dammsugare från juni 2016 - klicka här för att komma till Råd & Rön test av 73 dammsugare.
2015-09-10 @ 09:52:27
Guide till din städning

Med en gedigen checklista är det lättare att få städningen effektiv.

Nu är det ju ett tag till våren tittar fram, först ska vi ju gå igenom en höst och en vinter, men några av de tips de bjuder på fungerar lika bra för din höststädning och för din vinterstädning:
1. Städa varje rum för sig och avsluta med att städa av golvet.
2. Se till att ha rätt städmaterial hemma.
3. Och glöm inte att fylla på med dammsugarpåsar!

Och för att göra städningen roligare - tänk på att:
1. Planera tillräckligt med tid och undvik att hetsa upp dig!
2. Lyssna gärna på din favoritmusik samtidigt som du städar
3. Och: att vara två gör allt roligare - och det blir klart snabbare.
2015-09-02 @ 15:51:00
Dammsugarpåsar till sommarstugan

Även om regnet hänger i luften så närmar vi oss sommaren och den semestertid då många befinner sig på landet. Och på landet har vi ofta en annan - och kanske en äldre - dammsugare, som också behöver nya dammsugarpåsar.

Vår målsättning med MrDustbag.se är att ha dammsugarpåsar till alla dammsugare, såväl nya som gamla, så du är alltid välkommen till oss när du behöver nya påsar!

Det allra enklaste sättet att beställa dammsugarpåsar till landet är att betala med kort och sedan ange den adress du önskar ha påsarna till, alternativt beställa mot faktura (med din vanliga folkbokföringsadress) och sedan mejla oss och ange vilken alternativ adress du önskar ha dina dammsugarpåsar till.

Du kan även alltid ange en kommentar i själva beställningen, så använd gärna denna funktion så vi är säkra på att i skickar dina påsar till rätt adress.

En riktigt skön och dammfri sommar önskar vi på MrDustbag.se!

Plus: har du din sommarbostad utanför Sverige är du alltid välkommen att besöka MrDustbag.com som säljer vacuum bags worldwide.
2015-06-18 @ 14:43:00
Dammsugartoppen 2015

I samarbete med Dammtussen.se och Dammsugarpåsar.com har vi släppt årets topplistor kallade Dammsugartoppen 2015.

Dammsugartoppen visar vilka dammsugare och vilka dammsugarmärken som är populärast bland svenska konsumenter och baseras på försäljning januari-december 2014 + januari - mars 2015 i tre av Sveriges största webbutiker för dammsugarpåsar.

Sveriges populäraste dammsugare (varumärken) - förra årets placering inom parentes:

1. Electrolux (1)
2. Volta (2)
3. Philips (3)
4. Nilfisk (5)
5. Miele (4)
6. Siemens (6)
7. Hugin (8)
8. Bosch (7)
9. Samsung (10)
10. Husky (9)
11. Andersson (ny)
12. Melissa (11)
13. Voltage (15)
14. LG (12)
15. AEG (13)


Sveriges populäraste dammsugarmodeller (eller modellserier) - förra årets placering inom parentes:

1. Electrolux Ergospace (1)
2. Electrolux UltraOne-serien (5)
3. Electrolux Ultra Silencer (2)
4. Electrolux Ultra Silencer Green (6)
5. Electrolux Classic Silence (11)
6. Miele S 5000-5999 (ny)
7. Philips FC 9100-9199 (4)
8. Siemens Z 5.0 (13)
9. Nilfisk Coupé (12)
10. Nilfisk Power-serien (7)
11. Philips Expression (ny)
12. Siemens Z 6.0 (ny)
13. Siemens Q4 Silence Power (ny)
14. Bosch Free (ny)
15. Philips Performer (ny)

Vill du läsa mer - gå till pressmeddelandet.

2015-06-04 @ 11:07:00
Dammsugarpåsar centraldammsugare

Nilfisk CV 20 - en populär centraldammsugare


Det är inte alla som känner till det men även många centraldammsugare har dammsugarpåsar (även om de är större än för vanliga hushållsdammsugare) och vi erbjuder påsar till alla centraldammsugare på marknaden, till exempel:
Centraldammsugare Foma 
Centraldammsugare Canvac
Centraldammsugare Allaway 
Centraldammsugare Beam 
Centraldammsugare Univac

Även Electrolux, Volta och Nilfisk har en del centraldammsugare, till exempel:
Electrolux Etage CV 721 Centraldammsugare 
Volta U3550 Centraldammsugare
Nilfisk CV 20 Centraldammsugare

Centraldammsugare är fast monterade och kopplat till ett rörsystem, vilket gör att inget av dammet kommer ut fritt i inomhusluften. Men: den kommer ut där rörsystemet slutar och även där finns en dammsugarpåse, som dock är betydligt större än vanliga dammsugarpåsar och därför inte behöver bytas så ofta.

Så letar du efter centraldammsugare-påsar, kom till oss på Dammtussen.se så har du snart dina påsar i brevlådan.

2015-01-20 @ 20:10:00
Electrolux Ultraone Mini och Electrolux Umorigin

Vi lägger hela tiden till nya dammsugarpåsar på MrDustbag.se, allt eftersom nya modeller av dammsugare tillkommer på marknaden.


Senast i raden av nya påsar är dammsugarpåsar för Electrolux Ultraone Mini och Electrolux Umorigin.

Här hittar du dammsugarpåsar till Electrolux Ultraone Mini och här hittar du dammsugarpåsar till Electrolux Umorigin.

Så letar du efter Ultraone mini dammsugarpåsar eller Umorigin dammsugarpåsar, så är du nu välkommen till oss på Dammtussen.se!
2015-01-15 @ 19:02:00
Dammsugarpåsar s-bag

Vi får en del frågor till vår kundtjänst kring "Dammsugarpåsar s-bag," som är en originalpåse framtagen av Electrolux.


"S" står för standardpåse och passar enligt sidan s-bag.se alla cylinderdammsugare från Electroluxgruppen (Electrolux, AEG-Electrolux, Volta, Tornado) och även från Philips.

På Dammtussen.se har vi inte denna påse till salu, så vill du köpa en dammsugarpåse s-bag hänvisar vi vänligen till Electrolux Webshop, där ett 3-pack inkl frakt kostar 148 kr inkl frakt (pris från 2014-12-06).

Electrolux är det allra populäraste varumärket av dammsugare även här på Dammtussen.se, så vill du se vilka dammsugarpåsar till Electrolux-dammsugare som finns att beställa hos oss är du välkommen till vår samlingssida för dammsugarpåsar till Electrolux.
Bild: från Wikimedia "under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license".
2014-12-06 @ 12:17:00
Årets julklapp 2014

Om två veckor kommer HUI att utse årets julklapp 2014 och det finns många kandidater till tomtens önskelista - allt från en kaffemaskin med kapslar till löparskor och ett eget husdjur.


Chansen att dammsugarpåsar ska bli årets julklapp känns väl däremot mindre trolig, men vi presenterar här både de julklappar vi tror har chansen att komma med på listan över årets julklappar och tre julklappstips från vår egen butik. Med motivering varför vi tror på dessa julklappar 2014.

Kandidater till årets julklapp som vi tror på:

1. Videostreamingtjänst/filmtjänst som Netflix och HBO. Billig julklapp som alla kan uppskatta och alla ha råd med!
2. Donation till välgörande ändamål. Alltid viktig och mycket aktuell med många krishärdar runt om vår jord.
3. Sportband/aktivitetsband som Fitbit och Jawbone. Fler och fler tränar och många vill följa upp sin träning på ett effektivt och underhållande sätt.
4. En selfie stick. För resan eller för vilket tillfälle som helst när något kan fotas och delas, snabbt och med bra kvalitet.
5. En resa. En weekendresa till ett intressant resmål, eller en längre resa till värmen, uppskattas av alla. Dock en dyrare present, som kan få svårt att nå förstaplatsen.

Tre julklappstips från MrDustbag.se:

1. Dammsugsmunstycke för hundhår. Perfekt julklapp för hund- och kattägare, som effektivt avlägsnar hår och ludd. Och kostar strax under 200 kronor.
2. Twinner dammsugarmunstycke. Världens bästa dammsugarmunstycke! Lägre och lättare än vanliga munstycken - så du kommer åt bättre under soffan och andra låga möbler.
3. Doftkulor med lavendeldoftVåra populära doftkulor med lavendeldoft kan hällas direkt i dammsugarpåsen eller sugas upp direkt från golvet. Sprider en behaglig lavendeldoft!

God Jul i förskott önskar vi på MrDustbag.se!
2014-11-10 @ 22:22:00
Det finns många som söker efter rabattkod och rabattkoder på nätet, t ex "rabattkod dammsugarpåsar", "rabattkod dammsugarpåsar.nu" och "rabattkod mrdustbag".

Vi brukar inte använda oss av rabattkoder så ofta på MrDustbag.se eller på MrDustbag.com eftersom vi inkluderar allt i priset - frakt, moms, allt ingår!

Men, för att låta nya kunder testa oss och få beställa dammsugarpåsar med rabattkod, så tar vi ibland fram en rabattkod för dammsugarpåsar.

Om du har en rabattkod så gör du så här:
1. Gå till förstasidan på MrDustbag.se: http://www.mrdustbag.se/
2. Välj ditt dammsugarmärke, sedan din dammsugarmodell.
3. Välj om du vill ha något tillbehör som doftstavar citron eller ett nytt motorfilter till din dammsugare (du får rabatt även på tillbehören).
4. Gå till kassan och fyll i koden i fältet för "PRESENTKORT / RABATTKOD".
5. Och du har fått 10 % på hela ditt köp av dammsugarpåsar (och eventuella tillbehör) med din rabattkod!

Välkommen som kund!
2014-10-31 @ 16:38:00
Vi har löpande fått kunder och förfrågningar och önskemål om att MrDustbag ska kunna leverera till vilket land som helst - och nu är det verklighet.

Nu har vi lanserat MrDustbag.com där vi levererar dammsugarpåsar (vacuum cleaner bags), dammsugarfilter (vacuum cleaner filters), doftprodukter (vaccum scents) och dammsugarmunstycken (vacuum cleaner nozzles).

Frakten beror på vilket land beställlningen kommer ifrån. Den är inte kostnadsfri som för leveranser inom Sverige, men den är fast och överkomlig.

Så välkommen med era beställningar av dustbags och vacuum cleaner bags!
2014-09-20 @ 09:10:00
Topplistor är ju alltid intressanta och visst du att Volta och Electrolux är Sveriges mest använda dammsugare och de dammsugare vi säljer mest dammsugarpåsar till? 

Topp 5 Volta
(populäraste Volta-dammsugarna)
1. Bolido 4500 till 4595
2. Rolfy U1010 till U1037
3. U 250 till 280
4. Gemini U 2810 till 2990
5. Mega

Topp 5 Electrolux (populäraste Electrolux-dammsugarna)
1. Ultra Silencer Z 3300 till 3399
2. Ergospace ZE 300 till 399
3. UltraOne (alla modeller)
4. UltraSilencer Green ZUSG3900 till 3999
5. Classic Silence

Efter Volta och Electrolux är Philips, Nilfisk, MieleSiemens och Hugin de dammsugare som flest köper dammsugarpåsar på nätet till.


Detta blogginlägg publicerades ursprungligen på MrDustbag.se.
2014-09-15 @ 19:51:00
För att göra det enklare att hitta rätt dammsugarpåsar Electrolux har vi  samlat alla Electrolux-modeller på en sida, och från denna sida kommer du lätt till rätt påsar.

Söker du t ex dammsugarpåsar till UltraSilencer eller dammsugarpåsar till UltraOne så väljer du denna länk och kommer direkt till produktsidan.

På produktsidan hittar du inte bara rätt dammsugarpåse till Electrolux, du hittar även relevanta dammsugartillbehör som mikrofilter dammsugare och motorfilter dammsugare.

Båda dessa dammsugarfilter är av högsta kvalitet och passar alla dammsugare med mikrofilter och motorfilter, då du enkelt klipper till rätt storlek med ditt gamla motorfilter som mall.


Detta blogginlägg publicerades ursprungligen på MrDustbag.se.
2014-05-20 @ 12:54:00