Meny
Dammsugarpåsar direkt hem i brevlådan från Dammtussen.se
Dammsugarpåsar direkt hem - enkelt och tryggt!

 Trygg e-handel

Klarna

 Trygg betalning

Snabb frakt

 Snabb frakt

Kundservice | Logga in

Blogg

Ångstationer

Ångstationer har blivit allt populärare de senaste åren och det är lätt att förstå varför: en ångstation har en separat tank och räcker därför längre och du kan stryka mycket mer utan att fylla på mer vatten, den har dessutom ett jämnare och kraftfullare flöde av ånga som gör strykningen enklare och effektivare. Så inför valet mellan ångstation eller strykjärn, så bör du fundera kring hur mycket kläder som du kommer att stryka. Ett ångstrykjärn med ångstation ger dig större kapacitet och en effektivare strykning, men den tar samtidigt större plats och är större och tyngre (beroende på hur stor vattentanken är).

Men vilken ångstation ska man välja och vilken ångstation är bäst i test?

Det genomförs löpande tester av ångstationer, men innan vi går in på dessa tester kan det vara bra att även belysa ett par nackdelar som ångstationer kan upplevas ha: de är betydligt dyrare än ett vanligt strykjärn och de tar större plats och är tyngre än vanliga strykjärn.

Vad gäller test av ångstationer så genomförde t ex Råd&Rön ett test av ångstationer från Tefal, Siemens, Philips, Laurastar och Tristar för några år sedan och bäst ångstation i test var då Tefal GV7550 Express Easy Control.

Tefal GV7550 Express Easy Control säljs fortfarande av bland annat Elkedjan och ELON och på nätet av CDON och Ellos och kostar c:a 2.495 kr och presenteras som ”Utsedd till Bäst i Test Råd & Rön oktober 2013”.

Det finns även äldre tester av ångstationer, t ex ett test som Smartson genomförde för ett antal år sedan där tre ångstationer testades och bäst i test var Tefal Pro Express Turbo.

Fairnet är ett svenskt företag som har tillverkat och sålt ångstationer i 16 år. Fairnet säljer även ångstationer från LauraStar, ett schweiziskt företag som sedan 35 år tillbaka tillverkar ångsystem och ångtillbehör och som säljer ångstationer som Laurastar Lift och Laurastar S4.




Så ska du köpa en ångstation, fundera över dina behov och googla och läs tester om ångstationer så kommer du ha mer kunskap innan du fattar beslut om en ångstation är en bra investering och var du ska köpa den.

Bosch ångstationer är också populära och finns i priser mellan 3.199 kronor och 3.899 kronor.

Skulle du komma fram till att ett vanligt ångstrykjärn räcker finns det även bra tester för att se vilket ångstrykjärn som är bäst i test, till exempel den här sammanställningen hos Konsumentmagasinet.se där strykjärn som Tefal Aquaspeed och Tefal Ultimate Anti-Calc fått bra betyg och det här testet av strykjärn - med och utan ånggenerator - från Ulrikkelund.com.

Förutom ångstationer har även steamers blivit allt populärare de senaste åren. En steamer fräschar upp kläder genom varm ånga som mjukar upp plaggen. Det finns större steamers för professionellt bruk, men även mindre steamers som du kan ha hemma eller ha med på resan för att fräscha upp skrynkliga plagg som legat i resväskan och behöver en uppfräschning.

Ska du köpa en steamer har till exempel Philips många olika modeller, allt från rese-steamern Steam & Go 2-in-1 till den mer kraftfulla handhållna steamern StyleTouch Pure med större kapacitet och vattentank. Philips har även många andra produkter för strykning och klädvård som ångstationer och ångstrykjärn. Vilken Philips ångstation som är bäst? De rekommenderar PerfectCare Elite, som ska vara den mest kraftfulla ångstationen de har i sitt sortiment med en prislapp på 3.499 kr. 

En annan leverantör av steamers är svenska Steamery som likt Philips har allt från rese-steamers till professionella steamers. Steamery säljer inga ångstationer, bara steamers och andra produkter för att ta hand om kläder och har som vision att det ska vara lätt att ta hand om dina favoritplagg.

Tyvärr säljer vi inte längre ångstationer på Dammtussen.se och du kan inte heller köpa steamer hos oss, men du är alltid välkommen till oss när du ska köpa dammsugarpåsar!

Detta är en artikel om ångstationer och att köpa ångstation från Dammtussen.se som säljer dammsugarpåsar, dammsugarmunstycken, filter för dammsugareköksfilter och städartiklar.









2016-08-12 @ 09:31:15
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden wB7caR:
Kommentarer:
Fortsätt »